Tillsätt vinet och fiskbuljongtärningarna och koka ihop det hela tills ca 1 dl återstår. Strax före serveringen, stek filerna på 150 grader i ca 15 min eller tills fisken är färdig. 2 fiskbuljongtärningar. Vitvinssås3-5 msk smör 1 liten gul lök 3 dl torrt vitt vin 2 fiskbuljongtärningar 1,5 msk vetemjöl 7-8 dl vispgrädde 0,5-1 tsk salt 0,25 krm cayennepeppar 8 små rödspättafiléer, eller 4 stora 500 g oskalade räkor 8 sparrisar 1 citron 50 g färsk spenat 2 msk smör salt ev
Lägg laxen i en smord ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen i 10 minuter. Vispa grädden och blanda med crème fraiche, senap och dill och bred över laxen
Slå på vatten och smula i fiskbuljongtärningen. Ingredienser400 g laxfilé1 gul lök1 stor morotfint rivet skal från 1 citron2 dl vatten1 fiskbuljongtärning1. 1 fiskbuljongtärning
Skär fisken i bitar eller kuber. Lägg i fiskbitarna och låt sjuda klart i ett par minuter. 500 g fiskfilé. 1 msk fiskfond. 500 g fiskfilé sej, kolja eller torsk 1 msk smör + 1 msk rapsolja 300 g champinjoner i fjärdedelar 2 dl vatten 1 msk fiskfond konc 1