Fisk

Fisk

Torskrygg i ugn

Torskrygg i ugn

Salta och peppra fisken. Lägg runt om fisken. 400 g torskrygg eller torskfilé, utan skinn och benfri. 11 msk smör
Vitvinsgratinerad rödspätta

Vitvinsgratinerad rödspätta

  2 msk Fiskfond (koncentrerad).   400 g Rödspättafilé.   2 dl Vitt vin.   1 dl Vatten.   5 dl Grädde 40%.   50 g Schalottenlök
Rödspättarullader i vitvinssås

Rödspättarullader i vitvinssås

Tillsätt vinet och fiskbuljongtärningarna och koka ihop det hela tills ca 1 dl återstår. Strax före serveringen, stek filerna på 150 grader i ca 15 min eller tills fisken är färdig. 2 fiskbuljongtärningar. Vitvinssås3-5 msk smör 1 liten gul lök 3 dl torrt vitt vin 2 fiskbuljongtärningar 1,5 msk vetemjöl 7-8 dl vispgrädde 0,5-1 tsk salt 0,25 krm cayennepeppar 8 små rödspättafiléer, eller 4 stora 500 g oskalade räkor 8 sparrisar 1 citron 50 g färsk spenat 2 msk smör salt ev
Lax i krämig sås med soltorkad tomat och spenat

Lax i krämig sås med soltorkad tomat och spenat

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Köp hem 600 gram laxfilé(er) 3 dl vispgrädde 100 gram soltorkad tomat 100 gram salladslök 65 gram färsk spenat Från ditt skafferi 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 klyfta(or) vitlök 1 msk olivolja 1 msk fiskfond 0,5 msk vitvinsvinäger 0,5 dl vatten Köp receptet
Ugnsbakad lax

Ugnsbakad lax

Lägg laxen i en smord ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen i 10 minuter. Vispa grädden och blanda med crème fraiche, senap och dill och bred över laxen
Mörrumsgryta

Mörrumsgryta

Slå på vatten och smula i fiskbuljongtärningen. Ingredienser400 g laxfilé1 gul lök1 stor morotfint rivet skal från 1 citron2 dl vatten1 fiskbuljongtärning1. 1 fiskbuljongtärning
Fiskgryta med purjolök

Fiskgryta med purjolök

Skär fisken i bitar eller kuber. Lägg i fiskbitarna och låt sjuda klart i ett par minuter. 500 g fiskfilé. 1 msk fiskfond. 500 g fiskfilé sej, kolja eller torsk 1 msk smör + 1 msk rapsolja 300 g champinjoner i fjärdedelar 2 dl vatten 1 msk fiskfond konc 1
Hallelujagod mat

Hallelujagod mat

Gillar ni inte fisk så testa att laga spetskålen och servera till något annat som ni tycker om. Slå såsen över fisken
STEKT TONFISK MED GRÄSLÖKSSÅS

STEKT TONFISK MED GRÄSLÖKSSÅS

Jag brukar ofta ha fisk på fredagarna, men det har varit lite si och så med det på sistone, så nu tänkte jag skärpa mig igen