Låt kakan vila i 10 minuter innan den stjälps upp. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Smält smöret och blanda det med vattnet och rör ner i smeten tillsammans med kokos och mjöl blandat med bakpulver
För mycket mjöl leder till en torrare kladdkaka. Längre tid i ugnen ger mindre kladdig kaka. Grädda blåbärskladdkakan mitt i ugnen i 175°C i ca 25-30 minuter tills den fått lite färg, men det ska fortfarande dallra i mitten om man skakar pajformen lite lätt. Låt kladdkakan svalna och ställ sedan in i kylskåp gärna minst 1-2 timmar så att den helst hinner stelna i mitten före servering
Sikta över florsocker och servera kakan lätt avsvalnad med vispad grädde till. Rör rumsvarmt smör mjukt tillsammans med vaniljsocker och hälften av florsockret
Igår bakade jag en riktig favorit kaka här hemma. Saffranskladdkaka, såå himla gott. Saffranskladdkaka. Så gott med det syrliga i hallonen mot den lite söta kakan
Precis så känner jag över den här morotskakan med cream cheese- & mascarponefrosting. Idag tillåter jag mig faktiskt göra det för jag har lyckats göra den godaste morotskakan jag smakat på
En lagom bit ihop med grädde och färska bär så är denna kladdkaka perfekt som efterrätt. 4-5 msk kakao. Bred glasyren över kakan och låt den kallna och stelna lite i kylen, ca 3 timmar. 4-5 msk kakao