Sås

Sås

  • 20 Recept
Johan Sörbergs vaniljkräm

Johan Sörbergs vaniljkräm

Skär vaniljstången längs med och skrapa ur märgen. Lägg i stång, märg, strösocker och mjölk i en kastrull och låt koka upp
Clotted Cream

Clotted Cream

Fyll en kastrull till hälften med vatten och värm tills det börjar sjuda försiktigt. Häll grädden i en värmetålig skål och placera den i kastrullen med vatten
Rhode Island med smak av hummer

Rhode Island med smak av hummer

2 msk chilisås. Gör så här. Blanda gräddfil med övriga ingredienser. Låt stå kallt i cirka 30 minuter. 2 dl gräddfil
Ox- och champinjonsås till pasta

Ox- och champinjonsås till pasta

Här har ni en sås på oxkött och champinjoner som känns helglyxig, men är vardagssnabb att tillaga. 28 May
Vaniljvisp

Vaniljvisp

Till lördagens äpplekaka rörde jag ihop en vaniljvisp själv, ganska enkelt att göra och kräver bara några minutersarbete
Vaniljvisp

Vaniljvisp

Vispa samma samtliga ingredienser tills fluffigt. 1 äggula. 1 msk florsocker. 1 - 2 tsk vaniljsocker. 5 dl vispgrädde
Remouladsås

Remouladsås

Sambon gjorde en otroligt god remouladsås häromveckan. Receptet kommer från Tommy Myllemäki, så han ska ha all credit för denna gda remouladsås
Lyxig Vaniljkräm

Lyxig Vaniljkräm

När jag gjorde prinsesstårta förra veckan så gjorde jag efter Jan Hedhs recept på vaniljkräm och det ångrade jag inte för en sekund
Hummersås med stenbitsrom

Hummersås med stenbitsrom

Vill du ha en tunnare sås kan du blanda ut den med lite mjölk. Såsen får gärna "mogna" någon timme i kylskåpet innan den serveras
Kantarellsås av skogens guld

Kantarellsås av skogens guld

Något som hör sommaren till för mig är kantarellsås av nyplockad svamp och detta var just vad vi åt igår
Ostsås

Ostsås

Ostsås används först och främst till tacos, nachos osv, men det kan även användas till sallader, toppa pizzor eller vad man nu känner för just den dagen
Beurre blanc (smörsås)

Beurre blanc (smörsås)

Det här är en härligt god sås som passar till fisk. Jag hade aldrig hört talas om den här såsen innan jag såg såg ett avsnitt av Sveriges mästerkock och en av de tävlande hade lagat beurre blanc
Saffransaioli

Saffransaioli

Saffransaioli. (4 port. ). 2 äggulor. 3 dl olja. 4 vitlöksklyftor. 1 tsk vinäger. 1 påse saffran. salt. Se till att både ägg och olja är rumstempererade
Äggtoddy

Äggtoddy

Vispa äggulor med socker tills toddyn blir pösig, luftig och nästan vit. LyxtoddyBlanda 2 delar äggtoddy från grundreceptet, med 1 del vispad grädde
Vitlökssås

Vitlökssås

Såser kan man väl inte få för mycket av. Tycker ni om vitlök så kommer ni att gilla den här vitlökssåsen
Sötsur sås

Sötsur sås

Här är mitt recept på sötsur sås, tycker att den blir god. (ev lite sweet chilisås). Om man vill kan man skära upp annanasbitarna och lägga ner i såsen när den är klar och servera med ris och stekt kycklingfilé
Romsås till lax

Romsås till lax

Romsås är en av mina absoluta favoritsåser att servera med lax. Så enkel att göra men åh så god. Recept, 4 portioner
Fereshtas currysås recept

Fereshtas currysås recept

För recepten behöver ni. 4 matsked mjöl 0,5 dl olja. 1,5 tesked salt 1,5 matsked curry 1 matsked hackade persilja 1 paprika (skär till små bitar) Nypa stark chilipeppar (valfri) 6 dl mjölk-Gör så här
Enkel bearnaisesås

Enkel bearnaisesås

Bearnaisesås är en av mina favoritsåser och det passar bra till det mesta i köttväg. Det är en ganska enkel sås att göra själv men där är en del moment så när jag själv gör bearnaisesås brukar jag förenkla den lite
Citronsås till fisk

Citronsås till fisk

En enkel citronsås som sätter färg och smak på fisken. Jag serverar gärna såsen med mandelfisk. Du kan utesluta gurkmejan, men då får du en vit sås