Kött

Kött

  • 23 Recept
Råbiff de luxe med dijonaisse

Råbiff de luxe med dijonaisse

400 g innanlår (nötkött) 1-2 potatis Amandine (eller delikatesspotatisar) 4 msk kapris salt svartpeppar
Råbiff med tryffelmajonnäs

Råbiff med tryffelmajonnäs

Råbiff200 g oxfilé 1 schalottenlök 4 msk kapris olivolja (gärna pepprig smak) krasse salt peppar
Boeuf bourguignon med potatismos

Boeuf bourguignon med potatismos

Ingredienser Portioner. 6 1 kg högrev i bit 200 g rökt sidfläsk 2 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor 3 morötter (à ca 70 g) 1 1/2 msk tomatpuré 4 msk smör 1 1/2 dl vatten 2 msk vetemjöl 5 dl rödvin 2 msk konc kalvfond 1 msk soja 2 timjankvistar eller torkad timjan (2 kvistar motsvarar 1/2 tsk torkad) 3 lagerblad salt svartpeppar Potatismos 1 kg potatis 1 riven vitlöksklyfta 25 g smör 1 dl vispgrädde 2 dl mjölk (3%) 1 tsk finrivet citronskal Svampfräs 250 g steklökar (gärna röda) 400 g färska champinjoner 2 msk smör Lägg till i inköpslistan
Biff Stroganoff – klassiskt recept

Biff Stroganoff – klassiskt recept

Bryn köttet i omgångar i smör i en stekpanna. 1hackad persiljaSkär köttet i centimetertjocka strimlor. 1Lägg tillbaka köttet
Himmelskt god fläskfilégryta

Himmelskt god fläskfilégryta

2 köttbuljongtärningar. 2 köttbuljongtärningar. Description. 2 st fläskfiléer ca 1500 g. 2 paket bacon. 500 g champinjoner
Paprikagryta från Balkan

Paprikagryta från Balkan

Smaka av grönsaksblandningen med litet salt och peppar och lägg upp den på varmt serveringsfat med köttet i mitten
Kantarellpasta med fläskfilé

Kantarellpasta med fläskfilé

Tillsätt de stekta köttskivorna och låt de koka med tills tagliatellen är klar. Lägg tagliatellen i en stor skål, häll kött, kantareller och sås över
Vitlöksdoftande fläskfilépasta

Vitlöksdoftande fläskfilépasta

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 400 gram pasta 1 st fläskfile 0,5 st purjolök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 2 dl crème fraiche 50 gram cheddarost , riven 1 kruka(or) basilika 0,5 tsk torkad oregano 0,5 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar 1 msk smör , eller olivolja 1 ask ruccolasallad Köp receptet
Pasta med fläskfilé

Pasta med fläskfilé

Skiva köttet och bryn på båda sidor i smör. Krydda med salt och peppar. Skiva svampen och låt den fräsa med ett par minuter
Lövbiff Stroganoff

Lövbiff Stroganoff

Bryn köttet i en stekpanna med smör och tillsätt löken och låt den steka med någon minut. Strimla lövbiffen
Fläskfilé Africana

Fläskfilé Africana

Putsa fläskfilén och skiva i 2,5 cm skivor. Salta och peppra och bryn i smör på båda sidor. Lägg upp på ett fat och ställ åt sidan
Fläskfilegratäng

Fläskfilegratäng

Fläskfilégratäng. 4 port. 500 gr fläskfilé2½ dl creme Fraiche Tomat & Basilika2½ dl creme Fraiche Franska Örter2 msk tomatpuré3 msk mangochutney 2 vitlöksklyftor1 krm cayennepepparsvartpepparsaltvalfri mängd champinjoner Sätt ugnen på 225°C
Teriyakibiff med ris

Teriyakibiff med ris

Strimla köttet. Bryn köttet i en stekpanna med smör. Ta upp köttet ur stekpannan och fräs grönsakerna tills de börjar mjukna