Bullar och kakor

Bullar och kakor

Citronbiskvier

Citronbiskvier

Gillar lite extra att de går att variera en hel del i smak både i bottnarna och fyllningen. Min fina testpatrull fick provsmaka dem idag och lämnade bara fina omdömen så jag vågar verkligen rekommendera er att testa detta recept
Kardemummalängder med mandel

Kardemummalängder med mandel

Vetedeg30 g jäst 250 g mjölk 550 g vetemjöl [9 dl] 3 g salt [0,5 tsk] 5 g malen kardemumma 120 g smör, rumstempererat 110 g strösocker [1,25 dl] 55 g ägg [1 st]
Mazariner

Mazariner

Rör ihop florsocker och lingonsylt och glasera de kalla kakorna. Blanda mjöl och socker och finfördela smöret i blandningen
Mazariner m mandelflarn & choklad

Mazariner m mandelflarn & choklad

Jag valde att färga min glasyr rosa, sicksacka smält choklad över halva kakorna, och strö över mandelspån - fint tycker jag
Kladdig vinbärskaka med maräng

Kladdig vinbärskaka med maräng

Rör smör och socker. Riv ner citronskal och pressa i saften. Vispa vitor och hälften av sockret, först sakta och öka sedan hastigheten
Chokladkakor fyllda med Dumle eller Nutella

Chokladkakor fyllda med Dumle eller Nutella

Dessa kakor florerar lite överallt på internet just nu, oftast med marshmallowsfyllning, men när jag såg dessa två varianter med Dumle och Nutella föll jag direkt
Subway cookies

Subway cookies

300 g smör, mjukt och rumsvarmt 4 dl strösocker 4 msk sirap 4 tsk vaniljsocker 3 ägg (medelstora) 7 dl vetemjöl 0,5 dl kakao (om du vill ha ljusa kakor utesluter du kakaon) 1 tsk bikarbonat 0,5 tsk salt 150-200 g choklad, grovhackad (eller chokladknappar, variera som du vill mellan vit och mörk choklad)
Dubbla kladdkakecookies med chokladfrosting

Dubbla kladdkakecookies med chokladfrosting

Jag behöll ungefär hälften som vanliga kakoroch gjorde dubbla av hälften. Smidigt att slippa vänta på jäsningen och det blir tre stora bröd av det receptet så det räcker till många
Godaste morotskakan!

Godaste morotskakan!

Efter att vi kommit hem, ätit en snabb middag och lekt med Tage bakade jag morotskaka, denna är så god och lätt att lyckas med
Syrliga vaniljrutor med hallon

Syrliga vaniljrutor med hallon

Deg250 g smör, rumstempererat 5 dl vetemjöl 2 dl strösocker (till degen) 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver