Gillar lite extra att de går att variera en hel del i smak både i bottnarna och fyllningen. Min fina testpatrull fick provsmaka dem idag och lämnade bara fina omdömen så jag vågar verkligen rekommendera er att testa detta recept
Vetedeg30 g jäst 250 g mjölk 550 g vetemjöl [9 dl] 3 g salt [0,5 tsk] 5 g malen kardemumma 120 g smör, rumstempererat 110 g strösocker [1,25 dl] 55 g ägg [1 st]
Dessa kakor florerar lite överallt på internet just nu, oftast med marshmallowsfyllning, men när jag såg dessa två varianter med Dumle och Nutella föll jag direkt
300 g smör, mjukt och rumsvarmt 4 dl strösocker 4 msk sirap 4 tsk vaniljsocker 3 ägg (medelstora) 7 dl vetemjöl 0,5 dl kakao (om du vill ha ljusa kakor utesluter du kakaon) 1 tsk bikarbonat 0,5 tsk salt 150-200 g choklad, grovhackad (eller chokladknappar, variera som du vill mellan vit och mörk choklad)
Jag behöll ungefär hälften som vanliga kakoroch gjorde dubbla av hälften. Smidigt att slippa vänta på jäsningen och det blir tre stora bröd av det receptet så det räcker till många