Dessert

Dessert

  • 65 Recept
Jordgubbstiramisu med Amarettolikör

Jordgubbstiramisu med Amarettolikör

Savoiardikex 12 st1 äggvita (ekologiska) [ca 34 g] 30 g strösocker (ekologiskt) [2,25 msk] 1 äggula (ekologiska) [17 g] 20 g strösocker (ekologiskt) [1,5 msk] 35 g vetemjöl (ekologiskt) [0,6 dl] 1 g salt [1,25 krm] florsocker (till topping)
Recept: rabarbermarängpaj

Recept: rabarbermarängpaj

Det går åt mycket äggulor när jag hälsar på hemma, eftersom vi ofta lyxar till det med hemmagjord majonnäs, hollandaise och bearnaise
Himmelsk chokladdipp

Himmelsk chokladdipp

1. Vispa hasselnötscrème, färskost, florsocker fluffigt och klumpfritt med en elvisp i ca 1 min. 2. I en separat bunke vispar du grädden lös, den ska precis tjockna och bilda toppar
Mandelkorg med glass och varma hjortron

Mandelkorg med glass och varma hjortron

Ingredienser Portioner. 12 st 100 g smör 2 msk ljus sirap 1 1/2 dl socker 1/2 dl vetemjöl 2 msk mjölk 100 g mandelspån Varma hjorton 1 paket frysta hjortron (à 225 g) 2 msk socker 1 stjärnanis 2 msk whisky 3/4 dl vatten Till servering vaniljglass citronmeliss Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Salt Karamellsås

Salt Karamellsås

INGREDIENTS 70 g mörk sirap (0,5 dl) 200 g strösocker (2 dl) 100 g vatten (1 dl) 250 g grädde (2,5 dl) 75 g smör 2 tsk flingsalt 0,5 tsk vaniljpulver
Mango och kokos paj

Mango och kokos paj

Här nedan har jag gjort en dessert i glas av samma ingredienser för det finns många användningsområden för de fina små silikonformarna
Rabarberkräm

Rabarberkräm

500 g rabarber. 1½ dl strösocker. 4 dl vatten. 2 msk potatismjöl. Arla® mjölk. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g rabarber 1½ dl strösocker 4 dl vatten 2 msk potatismjöl Till servering