Fisk

Fisk

  • 21 Recept
CURRYSILL MED ÄPPLE OCH PURJOLÖK

CURRYSILL MED ÄPPLE OCH PURJOLÖK

1. Låt sillen rinna av (men spara lite av lagen) och skiva i tunna bitar. 2. Blanda ut kryddorna med lagen, tillsätt crème fraiche och majonnäs
BRANTEVIKSSILL

BRANTEVIKSSILL

1. Sila av lagen från sillen och spara i en skål. Skär sillen i bitar (om du använder hela filéer). 2. Mortla kryddorna grovkrossat och finhacka löken
SOLSKENSSILL

SOLSKENSSILL

1. Häll av lagen (men spar den till senare. ) från sillen och skär den i bitar. 2. Riv skalen från citrusfrukterna
Tonfisksås med creme fraiche

Tonfisksås med creme fraiche

Öppna tonfisken och lägg i en gryta eller kastrull med höga kanter. Fräs och mosa samtidigt sönder tonfisken till en röra
Torsk med potatis och äggsås i kastrull

Torsk med potatis och äggsås i kastrull

4 4 bitar fryst torskryggfilé (à 125 g) 2 tsk salt 700 g fast potatis 100 g purjolök (den vita delen) 2 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 fiskbuljongtärning smör (till formen) 2 krm peppar 2 msk finskuren dill (+ extra till garnering) 1 msk finrivet citronskal 4 ägg 1 - 2 dl finriven pepparrot Lägg till i inköpslistan
Recept: kall sås med äpple och dill

Recept: kall sås med äpple och dill

du behöver i princip bara creme fraiche, lite majo, dill och äpple men det verkligen funkar ihop och du får en fantastisk sås som förhöjer varenda fiskrätt framöver
Soppa på torsk med fänkål och dill

Soppa på torsk med fänkål och dill

Soppa, en något bortglömd maträtt emellanåt i vårt avlånga land. Jag tycker soppa är en perfekt maträtt att ställa fram på middagsbordet då det förutom att vara värmande på kyliga dagar också är riktigt gott och något som kan varieras i all oändlighet
Skaldjursrisotto

Skaldjursrisotto

Lyxig skaldjursrisotto med hummer – gör så här. Skrubba musslorna, släng bort trasiga och de som inte sluts när de knackas i köksbänken
Laxbiffar med limeaioli

Laxbiffar med limeaioli

Ingredienser Laxbiffar 4 st laxfiléer 1 st Ägg 1 st hackad gul lök 1 st lime - rivet skal och saften 1 st urkärnad röd chilipeppar 1 tsk Salt 1 krm svartpeppar     Smör Limeaioli 2 st pressade vitlöksklyftor 1 msk limesaft 1 msk dijonsenap 1 st helt ägg 2 dl neutral rapsolja 1 tsk rivet limeskal     salt & peppar Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Stekt röding med löjromspotatis

Stekt röding med löjromspotatis

Fisken. Krydda fisken med salt och peppar. Lägg i fisken med skinnsidan ner och sänk värmen. 4 st röding- eller öringfiléer, à 150 g, med skinnet kvar