Vinbladsdolma är en favorit maträtt till mig. Det finns många varianter, det här receptet är mammas. Grundreceptet kommer så klart från mormor och mamma har lagt sin prägel på det
Blanda vitlök, vinäger och 5 msk olivolja i en skål. Koka bönorna, skölj dem i kallt vatten. Värm lite olja i en stor stekpanna och stek Kebab i 8-9 minuter
1. Sätt ugnen på 180°. Skär svartkålen i 20 bitar, vänd i olivolja och strö över flingsalt. 2. Bred ut på plåt och baka i ugn tills de är krispiga, ca 5-10 min
Har inte varit så mycket kreativ matlagning hemma hos mig på ett tag men jag hittade ett recept på vegetariska biffar för ett tag sedan som jag velat prova fast lite egen variant
Mät upp vatten till hälften i en stor kastrull och salta lite. Stick en stor grillgaffel i stocken på vitkålshuvudet, lägg det i kokande vatten och skär runt med en kniv så att blad för blad lossnar
Förutom kåldolmar är det här min favoriträtt när det gäller husmanskost, just därför blev jag löjligt mallig när jag lyckades få till ett par vegetariska biffar som blev alldeles perfekta i konsistensen
Måndag = Vegetariskt. Den här rätten är inte blyg när det kommer till smaker och passar bra nu när kvällarna blir mörkare och man vill äta varm och kryddstark mat
Idag fyller vår mellankille Alfred 9 år. Han är firad med fika och presenter på säng. Nu ska vi iväg till stadsfesten för att åka karuseller och käka nåt gott
Avokado - och Spenatsmoothie. 11 Januari 2015 •. 10. 13 •. Mat & Recept. •. Avokado,. Smoothie,. Spenat. Permalink •. 1. Först ut är den gröna smoothien av de tre som jag har lovat att ge er små recept på