Choklad med lägre kakaohalt ger en sötare anrättning. Jag tillsatte istället lite mera vaniljsocker och 2 msk strösocker, för jag ville ha lite mindre syrlig smak
Mina limpor hade en temperatur på 98 grader och det fungerade bra. Årets vörtbröd är fixat – och detta blev ett mycket gott bröd – bättre än förra årets
Den här pajen är egentligen en ganska enkel historia, baserad på min mosters paradäppelkaka. Pajdegen, som läggs som ett lock över äpplena, är seg och kolaknäckig och får extra krisp av sesamfrön och nötter
Om man ska tala om enkla brödbak så slår nog filmjölkslimpan precis allt. Inget knådande behövs, jäsning är det inte tal om och man kan helt sluta oroa sig för kladdiga och mjöliga bakbord som ska torkas av efteråt
Brödet blir väldigt gott och är lätt att baka. Jag har använt yoghurt i det här brödet, men man kan ju också använda sig utav filmjölk eller piimä (surmjölk)
Ugn 200º. Blanda linfrö, vetekross, kruskakli, solrosfrön och rågmjöl i en kastrull. Tillsätt salt, ev brödkryddor och vatten och blanda till en lös gröt