Josefins Kokbok

Josefins Kokbok

  • 21 Recept
Snabb kycklinggryta med dijon och dragon

Snabb kycklinggryta med dijon och dragon

500 g kycklingfärs 1 gul lök 4 dl vispgrädde 2 msk dijonsenap 2 msk färsk dragon, finhackad 65 g babyspenat salt peppar olja, till stekning
Köttfärssoppa

Köttfärssoppa

Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 1 röd paprika 1 stor morot 4 potatisar 2 1/2 dl crème fraiche 3 buljongtärningar 500 g nötfärs 4 msk tomatpuré salt och svartpeppar 1 1/2 l vatten 1 tsk salt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Köttbullar med dijonsenap

Köttbullar med dijonsenap

Köttbullar med dijonsenap. 600 g blandfärs. 2 msk dijonsenap. 3 msk crème fraiche. 2 ägg. 1 gul lök, fint riven
Bråttomlax med vitlök, lime och ingefära

Bråttomlax med vitlök, lime och ingefära

Ingredienser Portioner. 4 4 portionsbitar lax (à 125 g) 1 vitlöksklyfta 1 msk finhackad färsk ingefära 1/2 tsk farinsocker 1 tsk salt 2 dl vispgrädde rivet skal av 1/2 lime färskpressad juice av 1/2 lime Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Köttbullar i brunsås

Köttbullar i brunsås

Dagens middag hemma hos oss. Köttbullar i en gräddig brunsås, det är så gott. När köttbullarna får ligga i såsen och småputtra en stund så tycker jag att både såsen och köttbullarna får extra god smak
Köttbullar

Köttbullar

Köttbullar är ju urtypen av svensk mat, den variant vi gör här kallas ju till och med ”Swedish meatballs” utomlands
Köttbullar

Köttbullar

Köttbullar. 2016-06-23, 14. 07. Alla har mer eller mindre smakat en köttbulle som var utöver det vanliga. Kanske var det farmors, mormors, mammas eller kanske pappas till och med
Lyxig gryta med fläskfile

Lyxig gryta med fläskfile

Skiva filén i ca ½ cm tjocka skivor och bryn den i smör-oljeblandningen i omgångar. Salta och peppra och lägg över i en traktörpanna
Himmelska grytan

Himmelska grytan

Den här gillades av hela familjen. 4-åringen sa "skitgott" och "slurp" några gånger under middagen, och det måste väl vara ett gott betyg
Himmelska grytan

Himmelska grytan

Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts
Panerad torsk med remouladsås

Panerad torsk med remouladsås

En av barnens favoriträtter är panerad fisk. Kan hålla med de, det är väldigt gott. Jag brukar oftast panera med ägg och mandelmjöl men den här gången gjorde jag på "riktigt" vis dvs med vetemjöl, ägg och ströbröd