Jons Kök

Jons Kök

  • 48 Recept
Bearnaisesås - se & gör

Bearnaisesås - se & gör

Smält smöret och värm det till 55 grader. Plocka bladen från dragonen och finahacka dragonstjälkarna. Spara bladen till slutet
Äggtoddy

Äggtoddy

I morgon är det årets sista dag. Vi är bortbjudna detta år, så ingen planerad nyårsmeny. Men här får ni ett recept på äggtoddy
Tjocka revbensspjäll

Tjocka revbensspjäll

1 kg revbensspjäll. 1 gul lök. 1 morot. ½ buljongtärning. ½ tsk vitlökspeppar. 2 tsk salt. Glaze till revbenen. 1 dl tomatketchup
Rödtunga med vitvinssås

Rödtunga med vitvinssås

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg den saltade fisken dubbelvikt i en ugnsfast smord form och häll över 1 dl vin
Blåmusselpasta

Blåmusselpasta

1. Skölj musslorna och skrubba dem. 2. Knacka på musslan. Kasta dem som inte sluter sig eller som är spruckna
Älggryta med gorgonzola och björnbär

Älggryta med gorgonzola och björnbär

Långkok till middag idag.  Min man har mycket att göra på jobbet nu så här hemma är det jag som får stå för matlagningen och idag har jag gått loss på en gryta som ska koka hela en timma
Asiatisk havscocktail med ponzudressing

Asiatisk havscocktail med ponzudressing

Ingredienser Portioner. 6 1 paket frysta pilgrimsmusslor (à 200 g) 1 mango 4 rädisor 2 salladslökar 300 g skinnfri laxfilé (gärna salmalax eller Finestlax från Leröy) 1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 1/2 - 1 msk finriven färsk ingefära 1 avokado Ponzudressing 2 1/2 msk japansk soja 2 msk färskpressad apelsinjuice 2 msk färskpressad limejuice 1 msk färskpressad citronjuice 1 msk olivolja Till garnering 80 g lax- eller forellrom 1 msk rostade sesamfrön dillvippor eller koriander Lägg till i inköpslistan
Heta räkor

Heta räkor

Här bjuder jag på ett recept som jag fått av en läsare som heter Erica. Hon har själv en matblogg, så kika gärna in här
Så steker Du en perfekt Tournedos

Så steker Du en perfekt Tournedos

Att lyckas med en köttbit Det är inte varje dag det serveras Tournedos i mitt kök nu för tiden. Som de flesta Kockar, uppskattade jag mest den vanliga Svenska Husmanskosten i mitt hemmakök
Jämtländsk älggryta

Jämtländsk älggryta

Putsa och skär älgköttet i bitar, 2-3 cm stora. Skär fläsket i små tärningar. Ansa och skala lök och morot
Krabba

Krabba

Nu på hösten är det krabbtid, min speciella favorit bland skaldjuren. Vi brukar köpa levande krabbor och koka dem själva, kanske inte det mysigaste som finns men gott blir det