Godis och efterrätter

Godis och efterrätter

  • 22 Recept
Banoffee paj med hallon

Banoffee paj med hallon

Hej hej och gokväll. Nu väntar jag på att se vetenskapens värld och sen ska jag däcka för kvällen. Men först ska jag ge dog en sjukt god dessert nämligen banoffee pie, receptet kommer från Leila men jag hade i hallon också vilket jag tyckte lyfte och det blev supergott
Nutellamousse, den bästa desserten jag gjort

Nutellamousse, den bästa desserten jag gjort

Serverade den igår efter vi tryckt i oss hemmagjorda pizzor och trots att vi nästan var i ett tillstånd av matkoma, kunde vi inte låta bli den här nutellamoussen
Dessert

Dessert

I fredags hade vi middags gäster och då bjöd jag på denna dessert. Det är en vitchokladpannacotta och en pannacotta med lime och mynta
Limecurd

Limecurd

Det är en härlig, len och smakrik kräm som kan användas till bakverk, tårtfyllningar, på helgmackan osv, Det är inte speciellt svårt att göra, du borde verkligen prova
Choklad- och Nutellatårta

Choklad- och Nutellatårta

Nu har hon och hennes familj flyttat till våra kvarter och då ville jag gärna göra en Nutella-tårta för att hälsa dem välkomna till området
Frasiga våfflor

Frasiga våfflor

125 g smör, smält och avsvalnat. 125 g smör, smält och avsvalnat 2 dl kall mjölk 4 dl vetemjöl 2 kalla ägg 1 tsk bakpulver 2 dl kallt sodavatten
En efterrätt med mersmak

En efterrätt med mersmak

Jisses vilken kanonhelg vi har haft, solen lyser och värmer så gott, visst är det härligt. Vi har suttit ute i solen och bara fikat hela helgen, ha ha ja nästan i alla fall
Frasig Blåbärspaj Glutenfri

Frasig Blåbärspaj Glutenfri

Smält smöret och låt det svalna innan du fortsätter med resten. Separera äggulan och äggvitan från varandra och lägg i varsin bunke

Nougatbomber

Bryt sönder chokladen och smält den över vattenbad. Doppa nougatkulorna, en och en, med hjälp av en gaffel i chokladsmeten
Nougatpraliner.

Nougatpraliner.

Vansinnigt lätta att göra och lika vansinnigt goda. Smält sen chokladen i vattenbad och lägg lite choklad ovanpå varje pralin
Mozartkulor

Mozartkulor

Rulla dem till bollar och ställ in i. Dela mandelmassan i lika många delar och tryck ut till platta rundlar