Lars kokbok

Lars kokbok

  • 11 Recept
En massa god mat
Rejält bröd med nötter och fikon

Rejält bröd med nötter och fikon

Detta stora bröd smakar allra bäst med ost - gärna en grönmögelost. Ingredienser. 15 torkade fikon. 2½ dl blandade nötter och mandlar
Läckert grovbröd

Läckert grovbröd

Dag 1. Mät upp alla de torra ingredienserna samt sirapen i en bunke. Koka upp vattnet och häll det hett över ingredienserna
Köttbullar, potatismos, gräddsås & pressgurka

Köttbullar, potatismos, gräddsås & pressgurka

Husmanskost, som ni vet älskar vi husmanskost. Köttbullar inget undantag, pressgurka till är riktigt gott och när barnen fått va med skiva gurkan var det ännu godare
Annica's supergoda köttbullar

Annica's supergoda köttbullar

Blanda skorpmjölet med mjölk i en bunke till en lagom lös röra. Spä ut med mer mjölk eller vatten om röran blir för fast
Mormors goda  köttbullar

Mormors goda köttbullar

Finhacka eller riv löken. Blanda alla ingredienser och låt stå en stund. Rulla köttbullar och stek i smör eller margarin
Mormors köttbullar

Mormors köttbullar

Kör lök och vitlöken i mixer eller hacka fint för hand. Den ska vara finhackad. Ta sedan en stor bunke och häll ner lökblandningen och sen färsen, den hackade persiljan, ett ägg, hälften av havregrynet och mjölken, krydda och blanda ihop
Mormors köttbullar

Mormors köttbullar

Låt ströbrödet svälla minst 10 minuter i mineralvattnet. Riv lök och tillsätt den tillsammans med färsen, kryddorna och ägget
Vitlöksångande leverbiff med purjo

Vitlöksångande leverbiff med purjo

Skär levern i ca 1½ cm tjocka skivor och krydda med vitpeppar på båda sidor men inget salt ännu. Låt vila i rumstemperatur medan ni gör smöret