Bland annat har det rapporterats att oil pulling hjälpt mot diverse infektioner, problem med candida, ledsmärtor, få bort beläggningar på tungan och mycket mer så bli inte förvånad om oil pulling kan hjälpa dig med några av de problem du minst anar
Motverkar candida och jäsning. Så ligg på ca, 1/2 tesked om dagen om ni är väldigt glada i kanel. Vissa mornar vill man bara slänga ihop något enkelt, men som fortfarande smakar underbart gott
• Utmärkt till matlagning och bakning• Verkar inflammationshämmande• Bra för hjärtat• Balanserar kolesterolet• Förbättrar sköldkörtelfunktionen• Stödjer viktminskning• Ökar energin och uthålligheten• Förbättrar matsmältningen• Stöder immunförsvaret• Antibakteriell, antimikrobiell, antiviral• Botar candida, parasiter och andra mikroorganismer• Stöd i att förebygga gingivit och tandlossning• Hudåkommor (mjäll, dermatit, psoriasis, eksem, svampinfektioner, brännskador)• Hudvård• Hårvård
Candida är en svamp som finns i tarmen. ätit en eller flera penicillinkurer, stressat länge, slarvat med kosten, då finns det stor risk att candidan blir för dominerande i tarmen och
Om man inte tänker på detta så menar man att det kan leda till att matspjälkningen inte fungerar, benskörhet, psykiska problem, förstoppning, gallsten, candida, trötthet, högt blodtryck m
Ugn 175 grader i 20-30 minuter, beroende på långpannans storlek och ugnen. Smält smöret till smet 1 och häll på kokande vatten. Smet 2 gör du som smet 1 men byter ut aromen och tillsätter även kakaon. Ringla nu ut smet 1 i långpannan (bred ej ut den), det som inte täcker långpannan ringlar du ut med smet 2 (på detta sätt ser kakan lite tigrerad ut). 1 ½ dl kokos. 1 ½ dl socker. 1 ½ tsk vaniljsocker. Smet 1. 100 g smör. 1 dl kokt vatten. 1 ½-2 tsk citronarom. 1 dl råsocker. 1 ½ tsk bakpulver. 100 g smör. 1 dl kokt vatten. 1-1 ½ tsk romarom. 1 dl råsocker. 1 ½ tsk bakpulver
7 dl vatten2 tsk Renée Voltaires lantbuljongpulver11/4 dl polentagryn1 dl grädde 1 msk Pestokrydda från The Spice Tree - alternativt lite riven parmesan, vitlökssalt och örtkryddorKoka upp vatten tillsammans med buljongpulver. 11/4 dl polentagryn. 1 dl grädde. 1 msk P
1 litet huvud färsk sommarvitkål, ca 300 g när den grova stocken var bortskuren. 1 stort, fast och syrligt äpple, ca 150 g. 1 stort fast päron, ca 150 g. 1 burk smetana. 1 dl äkta majonnäs. 1 msk mild söt gästabudssenap. 1 liten pressad vitlöksklyfta. lite pressad limesaft, ca 1 tsk. 1 liten knippa persilja, fint hackad. 1 litet huvud färsk sommarvitkål, ca 300 g när den grova stocken var bortskuren. 1 stort, fast och syrligt äpple, ca 150 g 1 stort fast päron, ca 150 g. 1 burk smetana. 1 dl äkta majonnäs. 1 msk mild söt gästabudssenap. 1 liten pressad vitlöksklyfta. lite pressad limesaft, ca 1 tsk 1 liten knippa persilja, fint hackad
75 g solrosskott - inte fullt en ask, jag hade nallat lite av den innan1 - 2 vitlöksklyftor2 msk Kunglig Sallad från The Spice Tree - eller annan valfri kryddblandning50 g melonkärnor, ca 1dl1½ dl fin, kallpressad olivolja50 g smakrik, riktigt lagrad, färskriven parmesanen gnutta saltBörja med att rensa solrosskotten från de svarta skalrester som det brukar finnas kvar en del av. 1 - 2 vitlöksklyftor. 50 g melonkärnor, ca 1 dl. 1½ dl fin, kallpressad olivolja
50 g kallpressad kokosolja eller fin rapsolja1 dl turkisk yoghurt2 stora ägg - mina vägde 155 g tillsammans1 dl fint mandelmjöl1 dl brunt hirsmjöl1 dl rårismjöl1 msk fiberhusk½ tsk salt1½ tsk bikarbonatSmält kokosoljan i vattenbad, och låt svalna lite men inte stelna. Grädda i 210 graders ugnsvärme, ca 10 minuter, till fin färg. 1 dl turkisk yoghurt. 155 g till. 1 dl fint. 1 dl. 1 dl rårismjöl. 1 msk fiberhusk. 1½ tsk bikarbonat. 210 graders ugn. ca 10 minuter
Så kul att prova lite nya saker och vissa underlättar dietandet rejält. 100% bakchoklad. 16 små rutor eller 8 större, inspirerat av detta recept. 1 paket svarta bönor (ca 180g sköljda). 1 rågad dl havregryn (ca 40g) glutenfria för dem som vill. 1,5 msk kakao (ca 10g). 1 krm vaniljpulver. 1/4 tsk salt. 1/2 tsk bakpulver. 100g sockerfri mörk choklad (eller vanlig mörk choklad), mer om du vill. 1,5 msk stevia strö. 1. Sätt ugnen på 175 C. Lägg pecannötterna i botten av en smord ugnsform, ca 18x20 cm och häll sedan ut browniesmeten. Grädda i ugnen i 15-18 minuter. 1-2 burkar kokosmjölk (ej lätt) som stått i kylen över natten. 1-2 msk stevia strö. Näringsvärde per bit (av 16), utan frosting. 102 kcal. Med frosting (om du använder ca 1/2 burk kokosmjölk). 123 kcal. 16 små rutor. 1 paket svarta bönor. ca 180g sköljda. 1 rågad dl havregryn. 1,5 msk kakao. 1 krm vaniljpulver. 1/4 tsk salt. 1/2 tsk bakpulver. 100g sockerfri mörk choklad. 1,5 msk stevia strö. 1. Sätt ugnen på 175 C. 102 kcal. 123 kcal
10 urkärnade dadlar. 1 dl kakao, raw (jag kör med Kung Markattas). Min form jag använde är en 18 cm form i silikon. 10 urkärnade dadlar. 1 dl kakao, raw (jag kör med Kung Markattas)
150 g rumsvarmt smör1½ dl ljust rårörsocker eller ljust muscovadosocker3 äggulor + 2 äggvitor175 g mörk choklad - jag blandade 3 olika sorter, alla med hög kakaohalt, och en med smak av chili150 g mandelmjöl - ca 3½ dl½ dl grädde100 g mjölkchoklad med jordgubbarvispad grädde, färska jordgubbarDela på äggulor och äggvitor. Häll i smeten, jämna till ytan, och grädda i 150 graders ugnsvärme ca 30 minuter. 150 g rumsvarmt smör. 1½ dl ljust rårörsocker. 175 g mörk choklad - jag blandade 3 olika sorter, alla med hög kakaohalt, och en med smak av chili
Klickas ut på bakpapperklädd plåt, och gräddas ca 20 minuter i 175 graders ugnsvärme. 175 graders ugn. För en tid sedan köpte jag en utmärkt glutenfri mix från LCHF-butiken
2 dl mandelmjöl1 dl sesamfrön1 dl linfrön2 tsk kryddblandning Rosa Maria Italian Blend (från Oil & Vinegar) - eller valfri favoritkryddblandning1 tsk bakpulver½ tsk salt - öka på saltmängden om du inte har någon kryddblandning som innehåller salt2 äggBlanda mjöl, frön och kryddor i en bunke, och rör ned äggen till en smidig deg. Grädda ca 15 minuter i 175 graders ugnsvärme. 1 dl sesamfrön. 1 dl linfrön. 1 tsk bakpulver. ca 15 minuter i. 175 graders ugnsvärme
1 dl saltade jordnötter. 1 dl sukrin eller Ica Stevia strö. 1 dl vispgrädde. 1 dl krämig kokosmjölk. 200 g 70% choklad (jag använde bara 100 g men tyckte det blev för lite). 1 dl saltade jordnötter. 1 dl sukrin. 1 dl vispgrädde. 1 dl krämig kokosmjölk. 100 g m
Jag har ju tipsat innan om Denna lymfrengöringsdryck som man kan koka ihop varje dag och dricka 1 liter varje dag i max 3veckor sen behöver kroppen vila ett tag innan man kan köra igen om man känner det behövs. Blanda en matsked kallpressad olivolja + en citron + 1-2 glas vatten (alt apelsinjuice om man inte har svampproblem som Candida)
Vårrullar med sojadipp och jordnötsdipp 4 portioner 8 rispapper 150 gr glasnudlar 4 små vårlökar 1/2 kruka koriander 1 avocado 1 tsk hackad röd chili 100 gr skalade räkor (500 gr oskalade) Skal räkorna. Sojadipp 6 msk japansk soja 2 tsk sesamolja 2 msk vitvinsvinäger 3 msk socker 2 finhackade vitlöksklyftor 1 finhackad vårlök 1 tsk finhackad röd chili Blanda alla ingredienserna i en skål. Nötdipp 3/4 dl risvinäger 80 gr socker 2 msk färsk koriander 1 tsk sambal oelek 1 msk finhackade cashewnötter Blanda risvinägern och socker i en kastrull. Låt koka upp och låt sedan sjuda i 10 min under lock, eller tills riset är färdigt och allt vatten är borta. Ta riset från värmen och låt det vila i 10 minuter under lock. Köttfärsknyten i salladsblad á la Jones 400 gr blandfärs 2-3 msk oystersås 2 msk mörk kinesisk soya 1 hackad röd chili 1 kruka färsk hackad koriander 1 nypa socker svartpeppar 0,5-1 tsk paprikapulver 0,5 tsk kajennpeppar 1 isbergssalladshuvud 2 dl sweet chili sås Gör så här. 150 gr glasnudlar. 1/2 kruka koriander. 1 avocado. 1 tsk hackad röd chili. 100 gr skalade räkor. 1 finhackad vårlök. 1 tsk finhackad röd chili. 1 tsk sambal oelek. 1 msk finhackade cashewnötter. 1 hackad röd chili. 1 kruka färsk hackad koriander. 1 nypa socker. 0,5-1 tsk paprikapulver. 1 isbergssalladshuvud