Bröd för bakmaskin

Bröd för bakmaskin

  • 5 Recept
Havre och vetelimpa med frön

Havre och vetelimpa med frön

3 dl vatten. 1,5 msk rapsolja. 5,25 dl vetemjöl. 2. 25 dl havregryn. 0,8 tsk salt. 0,8 tsk torrjäst. Solrosfrön. Linfrön
Äppel och morotsbröd egen version

Äppel och morotsbröd egen version

Är man osäker på att brödet är klart kan man stoppa in en termometer. Värm till 37 grader (använd en termometer fingrarna är för okänsliga så de blir ofta för varmt). Arbeta sedan ner mjölet till en smidig deg arbeta den ca 5 min i bakmaskinen. Bröden ska hålla 98 grader när de är färdiggräddade. 2 msk mörk brödsirap. 750 g lantbrödsmjöl
Ljust solrosbröd till bakmaskin

Ljust solrosbröd till bakmaskin

Häll ingredienserna i ovanstående ordning i bakmaskinen. Program. French. 1 tsk torrjäst. 5 dl rågsikt. 3 dl vetemjöl
Havre och vetelimpa

Havre och vetelimpa

Bäst blir brödet om det bakas på menyn för grovt bröd (meny 3 på min Severinmaskin). Häll i allt i degbunken