Smält försiktigt smöret (eller margarinet) i en kastrull på spisen. Tag bort kastrullen från spisen och värmen när drygt hälften av smöret smält och rör med en sked tills resten av smöret smält som då smälter av redan befintlig värme
Blanda alla ingredienser utom smöret ordentligt i en degblandare eller med en kraftig elvisp. Rör i det smälta smöret och häll upp i en smord och bröad rund form med löstagbar botten (ca 22 cm)
Ingredienser Portioner. 8 4 äggulor 2 burkar mascarpone (à 250 g) 1/2 dl Amaretto eller konjak 3 äggvitor 1 dl socker 20 savoyardikex 1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe kakao att pudra över Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kladdig kladdkaka – gör så här. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka chokladen. Rör noga ihop ägg och socker, vispa ej pösigt, då blir kakan inte seg och kladdig
Att baka en kaka och använda ugnens långpanna som form är ett smart sätt att baka till många. Det blir ungefär 35-40 bitar beroende på hur stora bitar man skär ut
Utan tvekan är detta den godaste kladdkakan som jag vet. Den är med apelsinsmak i originalet, men det hoppade jag över denna gången eftersom nu får det gå snabbt i köket när målaren är här