Vi äter vegetarisk mat varje tisdag, och den här veckan blev det en mycket god dhal (indisk gryta) med röda linser, körsbärstomater och härliga kryddor
Gjord med filodeg som grund. Jag har aldrig jobbat med fryst filodeg - så detta är ett experiment. Längst ned i detta inlägg finns ett alternativt recept på pajbotten
Onsdag. och veckorna rusar fram som ett snabbtåg i tvåhundranittio, bara en sån sak som att vi börjar med sommartid på påskdagen, hur gick det till liksom
Idag, 1 november är det den Veganska Världsdagen. Jag älskar att fira temadagar. Det är det perfekta tillfället både för att fira, och för att få inspireras lite och kanske testa något nytt
Det är ganska intressant att läsa om maträtten stroganoff, för ingen verkar vara helt säker på vilka ingredienser som egentligen ingick i det ursprungliga receptet
Meat-free Monday igen och vegetariskt blir ju mer och mer populärt överallt. Det är verkligen en stark trend, vilket man kan förstå då det är bra både för miljön och för plånboken
En enkel och lättlagad pasta i tomatsås med grädde och ost. Denna rätt lagar jag de dagar jag vill servera middag snabbt utan att stå för länge i köket
Stek sojabitarna lätt på varje sida i ca 10 minuter så de får lite färg. Blanda crème fraiche, sambal oelek, mangobitarna och fetaosten i en skål till en röra
Meat-free Monday igen och denna gång med en riktigt god matpaj. Visst kan man göra tacopaj på vegetarisk färs, men testa att göra denna grönsakspaj med tacofyllning
Hög fin luft, solsken och ledig söndag. I kylen låg några trattisar och ropade på att få bli uppätna. Så det fick bli Wallenbergare men fint mos, lingon och skirat smör till söndagsmiddag
Det var ett tag sedan nu jag käkade thaicurry ute på restaurang. Sedan jag bytte jobb för ca två år sedan så har jag inte haft någon bra lunchrestaurang i närheten och jag har alltid känt mig ganska tveksam till sådana där små kioskthaiställen som finns utspridda lite överallt