Det här är en seg äppelpaj med knaprig fyllning. Supergod. 1 dl hasselnötter1 dl grädde1 dl socker1 dl ljus sirap75 g smör2 dl vetemjöl2 msk socker1 krm salt3 äpplenSätt ugnen på 200 grader
Så här gör du. 50 minuter. Saffransdeg. Börja med att göra en fördeg. Värm upp mjölken med saffran till fingervarmt och lös upp jästen i mjölken och blanda ihop det med vetemjölet
Gör så här. Bottnar. Blanda alla ingredienser i en matberedare till en deg. Lägg degen i en bunke som du täcker med plastfolie och låter vila i kyl i 20 min
Usch, vilken dålig uppdatering det har varit bloggen nu ett tag. Jag måste skärpa mig. ) Jag får skylla på att jag verkligen har haft fullt upp på sistone, det känns som om den enda tid jag har haft för mig själv har varit när jag har sovit
Det här brödet är så gott. Tusen tack för ett fantastiskt recept, säger jag till Nilla's Kitchen. Gå in på hennes blogg och botanisera bland många goda recept
Det här är en variant på vår knäckiga äppelpaj på kanel och om kanelen är klassisk i äppelsmaksamanhang så är kardemumman mer mogen, kryddig och komplex i doft och smak