baka

baka

  • 30 Recept
Godaste saffransbullarna

Godaste saffransbullarna

I fredags bakade jag de godaste saffransbullarna man kan tänka sig. Har bakat efter liknande recept tidigare år men nu kör vi utan kesella
Biskvier i långpanna

Biskvier i långpanna

I lördags var det dags att sälja fika igen på Wilmas innebandymatch. Hittade detta recept på Biskvier i långpanna på Matklubben
KNÄCKIG ÄPPELPAJ MED HASSELNÖTTER

KNÄCKIG ÄPPELPAJ MED HASSELNÖTTER

Det här är en seg äppelpaj med knaprig fyllning. Supergod. 1 dl hasselnötter1 dl grädde1 dl socker1 dl ljus sirap75 g smör2 dl vetemjöl2 msk socker1 krm salt3 äpplenSätt ugnen på 200 grader
Saffransbullar

Saffransbullar

Så här gör du. 50 minuter. Saffransdeg. Börja med att göra en fördeg. Värm upp mjölken med saffran till fingervarmt och lös upp jästen i mjölken och blanda ihop det med vetemjölet
Saffransmazarin

Saffransmazarin

Gör så här. Bottnar. Blanda alla ingredienser i en matberedare till en deg. Lägg degen i en bunke som du täcker med plastfolie och låter vila i kyl i 20 min
Kolaknäck och jordnötsknäck.

Kolaknäck och jordnötsknäck.

Då var det dags att prova på lite knäck ur min nya bok " Godis Boken" som jag vann med mitt "pull apart bröd" på en baksida
Pecannötpaj med kola

Pecannötpaj med kola

Usch, vilken dålig uppdatering det har varit bloggen nu ett tag. Jag måste skärpa mig. ) Jag får skylla på att jag verkligen har haft fullt upp på sistone, det känns som om den enda tid jag har haft för mig själv har varit när jag har sovit
Äppelpaj "Knäckig med kardemumma"

Äppelpaj "Knäckig med kardemumma"

 Det här är en variant på vår knäckiga äppelpaj på kanel och om kanelen är klassisk i äppelsmaksamanhang så är kardemumman mer mogen, kryddig och komplex i doft och smak
Knäckig pepparkakskladdkaka

Knäckig pepparkakskladdkaka

Knäckig pepparkakskladdkaka. 5 december 2015, 10. 58. Hej. Idag bjuder jag på en knäckig kladdkaka med smak av pepparkaka
Äppelsnittar

Äppelsnittar

Hej på er. Jag tänkte att vi kunde dra fram ännu ett recept med äpplen, det är bäst att passa på så länge vi har den härliga höstfrukten att njuta av
Sagolika scones

Sagolika scones

Baka sedan i 220 grader ca 15 minuter så de får vacker gyllenbrun färg. Sikta vetemjöl och bakpulver i en bunke