Måste säga att jag är riktigt nöjd med min start på 2019. ). Det mesta som jag har lagat har varit helt vegetariskt eller med fokus på grönsaker med fisk eller fågel som tillbehör
Ingredienser Portioner. 4 Fiskgratäng 600 g koljafilé eller torskfilé 2 tsk salt 2 krm finmalen vitpeppar 400 ml kokosmjölk (gärna extra krämig) skalet av 2 lime 1 tsk sambal oelek Tillbehör 4 port ris 2 lime delad i klyftor Wokade grönsaker 2 msk rapsolja 300 g strimlad pak choi 250 g broccoli (i mindre bitar och buketter) 2 strimlade salladslökar 2 krm salt 1 krm finmalen vitpeppar Lägg till i inköpslistan
Krämig tortellinisoppa med korv, paprika och toppad med parmesan. Lite paprika dessutom. Till och med barnen blev charmade av den här soppan, trots att de var så skeptiska då jag berättade om att vi skulle ha tortellini i en soppa
Grillsäsongen är äntligen här. Vi svenskar älskar ju att grilla och under det varmare halvåret tillhör faktiskt de grillade rätterna våra allra mest älskade klassiska husmanskost
Snabbt, gott och fräscht – en underbar måltid med smaker jag älskar. Nyttigt är det också eftersom det här verkligen är snabbvarianten där jag inte wokar nudlarna utan bara blandar de kokta/blötlagda nudlarna med färsk ingefära, vitlök och chili
Nyttiga och läckra laxburgare som är en riktig höjdare att servera till middag. De görs ganska snabbt. Jag serverar mina laxburgare med gurkmajonnäs, grönsaker och nyttiga hamburgerbröd
Jag har ju skrivit förut att vi är alldeles för dåliga på att äta fisk i vardagen. Så idag när jag stannade på vägen hem från jobbet för att köpa färsk fisk så ringde Johan och sa att han inte kom hem då vädret ställt till det med hans tåg