Ingredienser Portioner. 4 Soppa 500 g morötter 1 bakpotatis 1 gul lök 2 msk riven, färsk ingefära 1 tsk hackad, röd chili 1 msk olivolja 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl matlagningsgrädde salt och peppar 4 bröd (gärna bake off) Bönkräm 380 g kokta, vita bönor 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja 2 msk vatten Till servering 270 g tofu 1/2 påse salladslök (à 125 g) Lägg till i inköpslistan
I dag kör vi vidare i vår julbonanza och det har blivit dags för julskinkan att ta plats på bordet. "Ajamen nääää, har dom inget annat för sej i det där Mårtenssonska köket än att bjuda på julmat hela tiden", tänker kanske någon nu i
Broccoli och fetaost är en supergod kombination, särskilt i en paj som denna. IngredienserPajdeg. 3 dl vetmjöl125 g smör2 - 3 msk vattenEn eller två nypor saltFyllning
När jag ändå hade ugnen igång idag fick jag ett infall att göra risgrynspudding. Det åt jag alltid när jag var liten, men sedan har det liksom inte blivit av
Och såhär såg dagens middag ut. Här tjälknöl av nötytterlår. Enkel och variabel festmat. Tjälknölen går att göra på det mesta faktiskt (här har jag använd ytterlår av nöt)