Sätt ugnen på 175°. Hacka mandeln grovt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Knäck i äggen och tillsätt smör-&rapsolja, arbeta ihop massan med händerna
Sätt ugnen på 125°C. Grovhacka cashewnötterna och rosta dom sedan tillsammans med pumpakärnorna i en torr och het stekpanna ett par minuter tills de får lite färg
Det stog en liten kartong med finskorpor i fikarummet på jobbet härom dagen. Numera är jag i likhet med många andra ganska skeptisk den typen av fabrikstillverkade bakverk
Tina strömmingen i kylskåpet under natten. Vänd strömmingsfileerna i mjöl, ägg och ströbröd. Stek dem på medelvärme, i riktigt smör tills de blir fint gyllenbruna på bägge sidor (majsströbröd gör att filéerna blir något gulare i färgen)
Nu vet jag inte hur detta ser ut på bild egentligen men det var enkelt och himla gott. När det serveras fisk som inte är panerad och grabbarna säger att det är jätte gott då känner jag att jag har lyckats i köket en vardag som denna
För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
På extrapris kan man hitta benfri karré i bit för 39-49. - kilot. Passa på och köp en rejäl stek så har du mat för flera dagar eller att bjuda middagsgästerna på
Nu är det dax igen, städade kylen och kikade in i frysen som hastigast… hihi. Kryddor och ingredienser till div maträtter kommer inte att inköpas förrän kylen har blivit något så när rensad från alla mina tidigare kryddinköp