Smörkolakakan på mormors vis är ytterligare en familjefavorit. Smörkolakaka gillar ju dessutom alla. Visst är det härligt när man har kvar sådana där recept som går i släkten
det är en spröd liten kaka med kanel och socker på och den bara smälter i munnen när man äter den =) Den här gången när jag bakade de här kakorna blev degen verkligen perfekt, lättarbetad och smidig så det blev väldigt fina kakor den här gången också "Rasande eleganta" som Birgitta Rasmusson skulle ha sagt =)
Blanda samtliga ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka utan lock 15-20 min tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122°
Kan ni förstå att det bara är 2 veckor kvar till första advent. Helt otroligt. Även fast jag tycker att det går lite väl fort tills dess, längtar jag otroligt mycket efter det oxå
Har ni sett receptet på enklaste kakan/flarnet som cirkulerar överallt nu. Man sätter Dumle (chokladöverdragen kola) på en plåt och gräddar i ugnen och vips har man en kaka istället för en godis