Grytor

Grytor

  • 13 Recept
Kreolsk gryta

Kreolsk gryta

Ingredienser Portioner. 6 500 g fläskfilé 2 msk smör ca 240 g kabanoss 2 röda paprikor 1 vitlöksklyfta 5 dl vispgrädde 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl cornichons 1 dl urkärnade svarta oliver 1 dl syltlök 3 tsk majsstärkelse salt peppar Till servering 1/2 kruka persilja ris sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Dillkött från kokboken Gammaldags husmanskost

Dillkött från kokboken Gammaldags husmanskost

Dillkött från Gammaldags husmanskost. Foto Mikael Eriksson. Svenska favoriträtter. Jag fortsätter att dela med mig av några kokboksrecept på mina absoluta favoriter i vår svenska husmanskostsskatt

Cowboygryta

COWBOYGRYTA. 4 portioner. 500 g nötkött, t ex bog eller rostbiff. 200 g chorizo. 1 hackad gul lök. 1 msk olja. 1 pressad vitlöksklyfta
Sjömansgryta

Sjömansgryta

Så här gör du 55 minuter Lägg lingon och socker i en skål
Biff i grönpepparsås

Biff i grönpepparsås

Strimla köttet och bryn det i en stekpanna med smör. Salta och peppra, och ställ åt sidan. Skala och klyfta löken
Högrevsgryta med röd curry

Högrevsgryta med röd curry

Skär köttet i grytbitar och bryn dem i 2–3 omgångar i oljan i en stekpanna. Blanda allt kött i pannan med curry-pastan och fräs under omrörning cirka 1 minut