Det är faktiskt ganska enkelt att göra en tarte tatin, d. v. s. en upp-och-ner-kaka. Traditionellt görs den med äpplen och smördeg i en gjutjärnspanna men denna gången har jag gjort den med plommon
Dags för en liten nyttig godbit igen, tycker ni inte. De här små glutenfria chokladbollarna kan varmt rekommenderas, för så mycket nyttigare "sötsak" än det här går nog knappast att uppbringa
Kanelbullar är ju bland det godaste som finns men också bland det segaste som finns att baka. Vad passar inte bättre än klassiskt svenskt fika en ledig nationaldag som denna
Churros är ett så himla gott bakverk med sin krispiga utsida och fluffiga insida. Dock så är det sällan som jag orkar ställa mig och fritera och greja i köket så jag äter inte churros så ofta
Tjohoo. Igår slog jag nytt visningsrekord här på bloggen. Det tidigare på 284 visningar på en dag har hållt i sig sedan 2010 och igår hade jag hela 334 visningar
Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Mosa med en gaffel. Hacka salladslöken. Blanda med bönorna och tillsätt ägget, mjölet, riven vitlök, salt och peppar
Trots en helg som det har varit relativt mycket att göra under (även om det varit roligt händelser som utflykter), har jag hunnit att baka två saker till bloggen