Räkor på en fredag är ju inget nytt här hos oss men egengjord skagenröra på toast var något nytt. Har faktiskt aldrig gjort egen skagenröra förut utan bara köpt men det var ju superenkelt
4 portioner 4 st torskrygg 2 krm svartpeppar 1 tsk salt 1 paket bacon 3 scharlottenlökar, finhackade 2 sl vispgrädde 1 dl riven ost 1 msk fransk senap 1 burk creme fraiche 1 dl gräslök Gör så här. in i ugnen på 225°C i 20 min. 2 krm svartpeppar. 2 sl vispgrädde. 20 min
Koka tills riset är nätt och jämnt mjukt, cirka 20 minuter. 2 kom. 250 g champinjoner, gärna skogschampinjoner. 2 vitlöksklyftor. 2 tärningar hönsbuljong. 2 dl vitt vin. 2 msk smör
2 st schalottenlök eller 1 vanlig lök. 2 st vitlöksklyftor. 2 dl grädde eller mjölk. 2 st schalottenlök eller. 2 st vitlöksklyftor. 2 dl grädde eller mjölk
Ca 2 dl mjöl. Ca 2-3 uppvispade ägg. Ca 2 dl ströbröd. Ringla olivolja över och och baka på 200 grader ca 20-30 minuter i mitten av ugnen. 1/2-1 kruka färsk hackad dill ( går bra med frusen också). Ca 2 dl mjöl. Ca 2-3 uppvispade ägg. Ca 2 dl ströbröd. 200 grader ca. 20-30 minuter i mitten av ugnen. 1/2-1 kruka färsk hackad dill
2 pkt sej1 gul lök1 liten zucchini3 vitlöksklyftor0,5 pkt halloumiostlitet paket spenat3 msk tomatpuré5 dl mellangrädde0,5-1 dl riven ost (kan uteslutas)saltvitpepparsvartpepparSå här gör du. Sätt på ugnen på 225 grader. 2 pkt sej
Skär fläskfilén i smala skivor och krydda med Roasted Garlic & Pepper, lägg sedan över dem i en panna och stek på hög värme i 1-2 min på varje sida så de får fin färg. Krydda med salt, cayennepeppar, Paprika Smoked, och 2 krm av Roasted Garlic & Pepper. Blanda 1 dl mjölk och 2 msk mjöl till redning om du vill ha såsen lite tjockare. 125 g Fjällbrynt salamiost (½ tub). 2 dl crème fraiche parmesan vitlök. 200 g riven ost. 2 msk mjöl
Recept för 4 personerTomatsås1 pkt quornfärs (eller annan färs, vad man nu föredrar)1 stor gul lök1 zucchini1 dl balsamvinäger1 tetra krossade tomater1 tsk saltPepparEn nypa sockerNågon tsk vardera av torkad oregano, timjan, dragon och mejram1 vitlöksklyftaSås3 dl crème fraiche2 dl grädde1 tsk salt2 dl vällagrad ost/parmesanostLasagneplattor Gör så härVärm ugnen till +220 °C
2 msk finhackad vitlök. 2 st finhackade röda chili (utan kärnor om du vill ha den lite mildare). 2 msk finhackad vitlök. 2 st finhackade röda chili (utan kärnor om du vill ha den lite mildare)
Ingredienser 4-6 personer500-600 g lövbiff4 msk dessertost paprika/chili10 g champinjoner1 liten rödlökSås2,5 dl matlagningsgrädde2 dl köttbuljong (tärning + vatten)2 msk dessertost paprika/chili1 msk mango chutneySoya, några droppar för färgenSaltPepparGör så härStrimla löken och champinjonerna
Jag bytte ut 2 av äpplena till orange paprika som jag hade hemma och ville göra slut på och det blev riktigt bra det med. 2 vitlöksklyftor. (el 2 äpplen och 2 paprikor). 2 vitlöksklyftor
2 äggulor. 2. 2 personer. 2. 2 äggulor. 2 personer. 2. Efter att jag jobbat ett pass på banken i lördags körde jag hem till den alltmer rörelsehindrade lilla Mamman
2,5 dl vetemjöl3 msk vatten125 gr smörFylling. 1 stor grillade kyckling1 medelstor purjolök300 gr champinjoner2 msk smör till stekning1,5 dl vispgrädde1-1,5 tsk dragon0,5-1 tsk salt1 krm svartpeppar2,5 msk vetemjölca 3 dl kycklingbuljong ( 2 tärningar+3 dl vatten)0,5-1 msk äkta soja Gör så här. Grädda 225°C i 15-20 min tills pajen fått fin färg. 2,5 dl vetemjöl. 125 gr smör. 2 msk smör till stekning. 2,5 msk vetemjöl. 2 tärningar