Putsa levern, går även bra med ungnötslever, fri från hinnor. Skär i bitar, ca 2x2 cm. Blanda mjölet och kryddorna i en plastpåse, lägg i leverbitarna och skaka om
Det är säkert 25 års sedan som vi åt vitkålssoppa med frikadeller så nu kände vi att det var dags och jammi så gott det är, men så är vi ochså älskare av vitkål i alla de former
Rensa och skölj ärterna. Låt dem ligga i blöt ca 12 timmar enligt anvisningarna på förpackningen. Koka upp ärterna i en gryta med nytt vatten och ta bort skaldelarna
Vilken god fond jag gjorde. Spara gamla räk o kräftskal och gör denna. Blir ca en halv liter Ca skal (huvuden o klor) från 1/2-1 kg kräftor eller räkor 1 fänkål 2 morötter 1 gullök1 scharlottenlök 1 dl tomatpuré Lite färsk dill 4 dl vitt vin 5 dl vatten Salt o peppar