OXFILÉ/BIFF

OXFILÉ/BIFF

  • 29 Recept
Steka entrecôte

Steka entrecôte

Ingredienser Portioner. 4 4 skivor entrecôte (ca 2 cm tjocka) salt peppar 1 msk smör 1 msk olja Lägg till i inköpslistan
BBQ-marinerad oxfilé med vitlökskräm

BBQ-marinerad oxfilé med vitlökskräm

Ingredienser Portioner. 4 4 skivor oxfilé (à ca 150 g) BBQ-marinad 2 dl rödvin 1 msk hickory liquid smoke 2 msk farinsocker 1 kanelstång 1 msk rödvinsvinäger Vitlökskräm 2 dl lätt crème fraiche 1 hackad vitlöksklyfta 1 tsk flytande honung Lägg till i inköpslistan
Tender brisket med rostad potatis och vitlöksdipp

Tender brisket med rostad potatis och vitlöksdipp

Ingredienser Portioner. 2 2 port färska potatisklyftor 400 g tender brisket 150 g majskorn 1/2 ask piccolinitomater (à 200 g) 1/2 rödlök 1 tsk olivolja 1 tsk rödvinsvinäger salt peppar 1 vitlöksklyfta 1 dl crème fraiche Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Tender brisket med avokadoröra och sötpotatisstrips

Tender brisket med avokadoröra och sötpotatisstrips

Ingredienser Portioner. 2 2 port fryst sötpotatisstrips 400 g tender brisket 1 avokado 2 tomater 1/2 rödlök 2 tsk rödvinsvinäger salt peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Helstekt oxfilé med murkelsås

Helstekt oxfilé med murkelsås

Murkelsås. Låt de torkade murklorna ligga i blöt ca en timme. Koka dem sedan mjuka i ca 5 dl vatten, det tar ca 10-15 minuter
Rödvinsmarinerad oxfilé

Rödvinsmarinerad oxfilé

Marinera oxfilén i ca tre timmar i rumstemperatur. Skär paprikan cm breda långa strimlor och stek eller grilla dem fort
Oxfilé med svampgratäng

Oxfilé med svampgratäng

Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Börja sen med gratängen. Sätt ugnen på 250 grader. Stek lök i smör och olja tills den är mjuk och lite gyllene
Gräddig pasta med biff, soltorkade tomater och basilika

Gräddig pasta med biff, soltorkade tomater och basilika

Freeeeeedag. Härligt. Fredagar har jag ingen större lust och lägga ner onödig tid i köket. Vill mest slappa, ha det bra och slöa… Kvällsmaten ska vara, ”snabb – lätt o laga – och god”
Köttgryta med kantareller

Köttgryta med kantareller

600 gram grytkött som ex. fransyska eller viltkött. 2 msk smör. 1 gul lök. 2 klyftor vitlök. 1 krm salt. 1 krm vitpeppar