Baka

Baka

  • 12 Recept
Grundrecept sockerkaka

Grundrecept sockerkaka

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en sockerkaksform. Smält smöret och häll det i mjölken. Vispa ägg och strösocker luftigt
Pitabröd

Pitabröd

Riktigt uppblåsta bröd som går att fylla med det du tycker är gott. Ta t. ex. kyckling, korv, pulled pork eller lax och blanda med sallad
Twistade rågkakor bakade på dotterns vis

Twistade rågkakor bakade på dotterns vis

Inför dotterns bakprov i skolan i veckan övade hon i helgen på att baka matbröd med jäst. Hon bakade rågkakor, och som en egen liten twist valde hon att blanda i lite linfrö
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Sirapslimpa är väl inte det nyttigaste brödet man kan äta men det är ganska gott. Jag tycker det är härligt att kunna variera mellan olika sorters bröd

Tosca med pistage, solrosfrö och pumpakärnor

28 juli 2012. -. Mera sommarbak. Tosca hör till mina stora favoriter med smak av smör, kola och nötter. Tosca passar utmärkt till kaffet eller som en dessert med en kula vaniljglass
Knapriga kakor med tosca och fudge

Knapriga kakor med tosca och fudge

Vispa äggvitan bubblig med gaffel. Tillsätt socker och sirap. Blanda i de torra ingredienserna. Tryck ut i en liten långpanna eller i småformer
Kanelbullar - grundrecept

Kanelbullar - grundrecept

1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt). 2. Smula ner jästen i en degskål på 3-4 l. Häll över mjölken och rör om
Klassiska kanelbullar

Klassiska kanelbullar

Kanelbullens Dag är ju dock lag att fira med minst en nybakad bulle och en kopp kaffe om ni frågar mig, så jag hoppas ni alla laddat upp nu inför dagen
Munkar – med äpple och kanel

Munkar – med äpple och kanel

Jag minns den högtidliga känslan när jag var liten och mamma och pappa köpte hem nygräddade munkar i en kartong
Ricotta munkar

Ricotta munkar

Ricotta munkar. Dessa små delikata munkar är gjorda med ricotta ost. Jätte goda i smaken och snabb lagade
Solbullar, sockerbullar, krämbullar eller vaniljbullar

Solbullar, sockerbullar, krämbullar eller vaniljbullar

På tisdag är det fettisdagen och då är det ju tradition att äta semlor, men eftersom vi varken gillar vispad grädde eller tål mandelmassa så bakade jag dessa smaskiga vaniljkrämsfyllda bullar istället