Igår efter jag pluggat och innan jag åkte iväg och jobbade fixade jag kyckling till middag. Hela familjen gillade det i alla fall (den äldsta var inte här och det var lika bra för det blev bara en kycklingklubba över till lunch idag)
Skär kyckling och svamp i bitar och fräs dem i smör. 400 g kycklinglårfiléer300 g champinjoner2 msk Smör3 dl gräddmjölk½ msk majsstärkelse1 msk konc kycklingfond2 msk senap2 pressade vitlöksklyftor1 tsk timjan2 krm svartpeppar½ dl hackad persilja till garnering2 dl risGör så här. Häll det över kycklingen och låt koka ca 5 min. 400 g kycklinglårfiléer. 1 msk konc kycklingfond
Strimla kyckling filéerna, stek i stekpanna och lägg åt sidan. pressa i vitlöken, lägg i kycklingen, slå över kokosmjöken, crème fraichen och smula över kycklingbuljong
Den här kycklinggratängen gjorde jag härom veckan och den är fantastisk god. Viktigt att kycklingen är väl upptinad om den varit fryst, annars blir rätten lätt vattnig
Friterad kyckling med sötsur sås – sååå himla gott. (något vi inte äter jätteofta eftersom att jag inte är något fan av de processade kycklingbitarna man köper i butik… )