Skorpor

Skorpor

  • 4 Recept
skorpor igen...

skorpor igen...

Så därför fick bli Mormors Goda Kardemummaskorpor istället. Riktigt goda skorpor blev det. Mormors Goda Kardemummaskorpor1 tsk kardemummakärnor100 g mjukt smör1 dl socker½ dl råsocker1 tsk vaniljsocker(eller 1 vaniljstång)2 ägg1 dl sötmandelca ½ tsk bittermandelolja(eller 1 riven bittermandel)5 dl mjöl1½ tsk bakpulverStöt kardemummakärnorna i en mortel. Skär längderna i ca 1 cm tjocka skorpor och ställ tillbaka plåten i ugnen i ca 10 minuter. Jag drog därefter ned temperaturen till 50 grader och lät skorporna eftertorka ca 1 timme
Polkagris skorpor!

Polkagris skorpor!

Hade några polkagrisar som jag inte visste vad jag skulle göra med och så var jag så sugen på skorpor
Mina favorit skorpor

Mina favorit skorpor

Jag gillar dom här skorporna, är lätta att baka och man kan variera smaken. Det är också gott att pensla skorporna med lite vatten, strö kanel och socker utanpå ( skall göras innan gräddning )