Husmanskost

Husmanskost

  • 15 Recept
Kall sås till panerad fisk

Kall sås till panerad fisk

Idag har jag överätit, alltså jag har tagit om ett par gånger och nu står magen i fyra hörn. Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås
Godaste ugnspannkakan med bacon

Godaste ugnspannkakan med bacon

Hur har ni det med julbestyren. Det är inte många dagar kvar nu till själva julafton och jag hoppas ni tar det lugnt och inte stressar ihjäl er
Ugnsbakad falukorv med bostongurka och tomat

Ugnsbakad falukorv med bostongurka och tomat

Ingredienser Portioner. 4 Mos 900 g mjölig potatis 2 dl mjölk salt och peppar Korv 550 g falukorv 2 msk senap 2 msk ketchup 1 dl bostongurka 1 dl riven ost 1 msk ströbröd Tomatsallad 2 tomater 1 rödlök 2 tsk olja 2 tsk vinäger Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Köttfärssås och spaghetti

Köttfärssås och spaghetti

Stek köttfärsen och pressa i vitlöken. Häll på resten av kryddorna, tomatpuré och buljongen. Häll på grädden, passerade tomater och vinet
Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Gör så här. Skär kylskåpskallt smör i små bitar och blanda med mjölet. Tillsätt vatten och arbeta med fingrarna samman degen utan att överarbeta den
Isterband med stuvad potatis

Isterband med stuvad potatis

Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Detta är ju en riktig klassiker. Gott. Förr har jag alltid gjort dillstuvad potatis, men det var även gott med gräslök

Moussaka på svenska – den smala versionen

Julia är tillbaka i stan och äntligen får jag bjuda henne på något annat än kycklingfilé. Eftersom att både hon och jag vill äta gott och nyttigt så försökte jag mig på att göra en nyttigare variant på mammas moussaka på svenska
Kantarelldoftande fläskfilé i panna

Kantarelldoftande fläskfilé i panna

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 400 gram fläskfilé(er) , färsk 2 dl crème fraiche 1 msk smör , till stekning 1,5 msk kantarellfond , Bong Touch of Taste Kantarellfond 50 gram konserverade kantareller , el
Ungersk gulasch, 6-8 port

Ungersk gulasch, 6-8 port

1,5-2 kg högrev i tärningar. 3 gula lökar hackade. 4 vitlöksklyftor. 1 dl paprikapulver. 4 msk hel kummin. 6 röda paprikor
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Så här gör du. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta