Ingredienser för 4-6 personer2 morötter10 cm purjolök5 dl vatten2 st fiskbuljongtärningar1 msk sweetchilisås5 dl matlagningsgrädde1 dl creme fraiche2 msk dill1 krm cayennepeppar400 g mjukost med smak (vi använde med smak av vitlök/örter, funkar även utmärkt med kräftost eller annan ost du tycker om)ca 500-600 g oskalade räkorSaltVitpepparGör så härRiv morötterna
Idag har jag äntligen testat en fiskgratäng, som jag egentligen hade tänkt laga förra veckan. Vispa ihop grädde, creme fraiche och fiskbuljong utan att såsen kokar
Lagade laxbiffarna till middag idag. De där jag pratade om förra veckan ni vet. Roligt att göra lax på något annat sätt ibland än att bara ugnsbaka eller steka filéer rakt upp och ned
Färsk fisk måste väl klassas som snabbmat ändå. Krydda med lite salt, citronpeppar och lägg lite smörklickar ovanpå, under tillagningen brukar jag ösa fisken några gånger
Finfördela brödet i en matberedare. Smält matfettet och blanda samman det med brödsmulorna. Tryck ut det i en form, med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Tag ut fisken och slå såsen över. Ingredienser4 st portionsbitar laxSaltCitronpepparSås400 g kavli räkost5 dl matlagningsgrädde3 msk dill, hackad2 tsk knorr fiskkrydda2 msk citronsaftGarneringRäkorDillGör så härSätt ugnen på 200 grader. 2 tsk knorr fiskkrydda