Etiopisk Mat

  • 9 Recept

Berbere het kryddblandning

Ta alla ingredienserna och mixa dem i en blender. Sätt det i kylen och tag av blandningen när du behöver lite sting i nån sås eller dressing
Berberkrydda

Berberkrydda

Nu har det hänt igen, denna gången är det Etiopiskmat. Kryddblandningar är nästan det viktigaste som finns när man ska laga god och exotisk mat
Injera, en smak av Etiopien

Injera, en smak av Etiopien

Tänkte ställa till med lite fest till helgen och göra en etiopisk middag. Den här gången tänkte jag dock prova på att göra maten själv
Söndagsmiddag: Injera, dorowat och alicha (etiopisk mat)

Söndagsmiddag: Injera, dorowat och alicha (etiopisk mat)

Etiopiskt måste vara den ultimatasöndagsmaten, det är helt omöjligt att inte äta för mycket, och sen sitter man helt euforisk i en paltkoma i kubik, medans dofterna fortfarande säger att man kanske kanske kan trycka ner en liten bit mat till
Alicha, etiopisk vegetarisk sås

Alicha, etiopisk vegetarisk sås

Och liksom på bilden ska ju etiopiskmat serveras på ett gemensamt fat, där alla kan ta. Ovanför den en fylld paprika med tomatröra och slutligen längst upp en bönwat gjord på stora vita bönor (samma bas som dorowat fast med bönor istället för kyckling, och vatten efter behov)
Etiopisk måltid i all enkelhet

Etiopisk måltid i all enkelhet

Etiopiskmat äts med händerna med hjälp av ett mjukt, poröst, surdegsbröd som kallas Injera. Brödet rivs i bitar och man använder det som "bestick" för att få i sig maten
Yemisir Wat – Etiopisk linsgryta

Yemisir Wat – Etiopisk linsgryta

Det här är perfekt vegomat om man vill äta något annorlunda. Har ju pratat om den etiopiska middagen tidigare
Doro Wat - Etiopisk kycklinggryta

Doro Wat - Etiopisk kycklinggryta

då har vi gått i genom hela Linas Matkasse. Ikväll åt vi en Etiopisk kycklinggryta som serverades med ris och kokta ägghalvor