Idag blev det stressigt på morgonen. Jag kom i säng sent i går kväll och idag var det skolavslutning. Jag försov mig trots att dottern vaknat klockan fem för att locka hår och få till den där extra looken med smink som mineralpuder, high lighter och vad det nu kan vara
Smält smöret, tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt 37 grader. Smula jästen i en bunke, tillsätt övriga degingredienser och arbeta samman ordentligt
Har aldrig varit ett jätte stort "fan" av semlor, tycker grädden blir lite väl mastig. Men gjorde dessa semlor förra året och sen dess har jag längtat till fettisdagen i år ska närma sig
Den kan ses på flera sociala medier och köpas i många kaféer, årets nykomling Semmelwrap. En klassisk semla förvandlad till wrap, allt är som vanligt, en klassisk semla bara i ny skepnad, kräver lite mer pyssel eftersom du ska kavla ut varje bulle och inte kan grädda så många åt gången men det är det verkligen värt för en semmelwrap-to go med kaffe i andra handen, genialt
Idag är det Fettisdag. Äntligen. Här är det nämligen en som håller på traditionerna och inte har smygätit semlor i tid och otid ända sedan annandag jul
Äntligen är det fettisdag, och tillåtet att äta semlor. Jaja, jag vet att somliga av er har ätit semlor dagligen sedan de uppenbarade sig på caféer och bagerier så snart juldagarna var överstökade, men det tycker jag är lite fuskigt
Den senaste tiden har vi helt snöat in på grötfrukost här hemma. Det snurrar en del grötrecept på lchf/paleo-bloggar nu och det vi har fastnat för är en gluten- och laktosfri kokosgröt med kanel som mättar hela förmiddagen
När jag ser ett spännande recept i en tidning, på Instagram, i en kokbok eller som det här, på Facebook, då fotar jag alltid receptet för att inte glömma bort att testa det
Jag älskar frukost, så idag lyxade jag till det med Paleo Våfflor och raw chia sylt till. Hallon chia sylten förberedde jag igår eftersom den helst ska svälla till sig i minst 8 timmar
En nutella med lite vuxenkaraktär då nötterna var ordenligt rostade. Receptet blir för en liten burk och jag lovar att den burken kommer att ta slut rätt så fort
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och det är 3 dl mandelmjöl, 2 dl hasselnötsmjöl, 1 msk fiberhusk, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljpulver, 1 dl kokossocker och lite salt