Förrätt

Förrätt

  • 18 Recept
Glögg – tilltugg

Glögg – tilltugg

1a advent närmar sig och därmed mysiga stunder med glögg och tillbehör. Vi har gjort tre olika söta tillbehör, samma bas men olika kryddningar
Endiver med chèvrekräm

Endiver med chèvrekräm

Bryt valnötskärnorna i lite mindre bitar och rosta dem i torr panna tills de börjar få lite färg. Ringla över honungen och rosta i ytterligare någon minut under omrörning, passa så att det inte bränns
Kantarelltoast

Kantarelltoast

Slängde ihop en kantarellsås eller stuvning vart det mer och hade på smörgåsen. Sååå gott. Finns det något mer höstigt att äta
Nyttiga kikärtssnacks

Nyttiga kikärtssnacks

Så här gör du Använd en burk kikärtor 400 gram som du låter rinna av i ett durkslag (har du torkade kikärtor bör du blötlägga dem över natten och skölja vän innan användning)
Olivkakor

Olivkakor

Förra helgen åt vi kräftor och passade då på att göra dessa enkla och goda olivkakor. Har sett att vissa även lägger en oliv i kakan så att den är göm
Grönkålschips - julens havetohave!

Grönkålschips - julens havetohave!

GrönkålschipsJag vet att jag skulle lägga upp recept på coleslaw men jag håller lite på det. Däremot tänkte jag tips om ett galet gott julsnacks - grönkålschips
Västerbottensscones

Västerbottensscones

Scones med västerbottenost Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, ost, bakpulver och salt i en matberedare
Smördegsknyten med kantareller.

Smördegsknyten med kantareller.

8–10 st 1 pkt frysta smördegsplattor, ca 400 g 300 g kantareller 2 msk smör salt och peppar 250 g ricottaost 1 näve rucolasallad 50 g valnötter el hasselnötter 2 msk hackad färsk rosmarin Ugn 225 grader
Snurror med ost

Snurror med ost

Smördeg på rulleRiven stark ost Lite tomatpuré Pizzakrydda 200 gr ca 15 minuterRulla ut mördegen och bre på tomatpurénLägg sedan på riven ost och kryddan
Krustader med chèvre och hjortron

Krustader med chèvre och hjortron

Krustader (varma eller kalla) med fyllning är ett lättgjort tilltugg. Här är en gratinerad variant med chèvreost och hjortronsylt vilket är en farligt god kombo
Löjrom på salta chips med hackad rödlök, dill och creme fraiche

Löjrom på salta chips med hackad rödlök, dill och creme fraiche

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 180 gram Lättsaltade potatischips 0,5 st röd lök 1,5 dl crème fraiche 80 gram löjrom 0,5 kruka(or) färsk dill Köp receptet