Fisk och skaldjur

Fisk och skaldjur

Thailändsk currygryta med torskrygg

Thailändsk currygryta med torskrygg

3 msk fisksås. 1 citrongräs 2 msk ingefära, finhackad 1 tsk gurkmeja 1 grön chili 400 ml kokosgrädde 3 msk fisksås 4 bitar torskrygg 4 port risnudlar 0,5 dl jordnötter, hackade 1 kruka koriander 1 lime
Saffranslax med örtris

Saffranslax med örtris

Fisk. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och låt svalna. Lägg fisken i en ugnssäker form. Stek alla hackade örter i smör och olja i en stekpanna
Laxpastrami med saffranscouscous

Laxpastrami med saffranscouscous

ca 400 g rå lax ((typ salma)). Spice rub1 tsk rökt paprikapulver 2 tsk fänkålsfrö 1 msk svarta sesamfrön 1 msk vita sesamfrön flingsalt svartpeppar olivolja
Thailändsk lax i ugn med kokosmjölk, lime och ingefära

Thailändsk lax i ugn med kokosmjölk, lime och ingefära

1-2 msk fisksås. 700 g laxsida (gärna mittenbiten) 1 gul lök
, tunt skivad 5 cm ingefära 2 klyftor vitlök 2 citrongräs 2 burkar kokosmjölk 2 röda chilifrukter, tunt skivade 1-2 msk fisksås 2-3 lime salt 100 g cocktailtomater 200 g ostronskivling 1 kruka koriander jasminris till servering
Sesampanerad lax med ponzumajonnäs och krispig sallad

Sesampanerad lax med ponzumajonnäs och krispig sallad

Ponzumajonnäs1,5 dl majonnäs 1 limefrukt, rivet skal och pressad saft 1 msk japansk soja 2 tsk färsk ingefära, riven. Sallad3 msk japansk soja 1 msk sesamolja 2 msk risvinäger 1 msk strösocker 1 klyfta vitlök, riven 1 msk gochugaru (koreanskt chilipulver) 10 cm rättika 0,5 gurka 3 salladslökar 1-2 kruka krispsallad. Lax4 laxfiléer, à 150 g 2 msk japansk soja 4 msk sesamfrön, vita och svarta neutral rapsolja, till stekning
Sojamarinerad lax med sesambroccoli

Sojamarinerad lax med sesambroccoli

Riv ingefära, blanda den med soja och honung och lägg på ett fat. Låt marinera medan riset kokar och tillbehöret förbereds
Zeinas koreanska lax med sojastekt broccoli

Zeinas koreanska lax med sojastekt broccoli

800 g laxfilé 2 msk sesamfrön 2 salladslökar. 1Sås1 klyfta vitlök ca 3-4 cm färsk ingefära ca 0,75 dl japansk soja 0,75 dl vatten 2 msk farinsocker 2 msk chilisås 2 tsk majsstärkelse