Thailändsk currygryta med torskrygg 3 msk fisksås. 1 citrongräs 2 msk ingefära, finhackad 1 tsk gurkmeja 1 grön chili 400 ml kokosgrädde 3 msk fisksås 4 bitar torskrygg 4 port risnudlar 0,5 dl jordnötter, hackade 1 kruka koriander 1 lime www.koket.se
Saffranslax med örtrisFisk. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och låt svalna. Lägg fisken i en ugnssäker form. Stek alla hackade örter i smör och olja i en stekpanna www.koket.se
Laxpastrami med saffranscouscous ca 400 g rå lax ((typ salma)). Spice rub1 tsk rökt paprikapulver 2 tsk fänkålsfrö 1 msk svarta sesamfrön 1 msk vita sesamfrön flingsalt svartpeppar olivolja www.koket.se
Kokoslax med ingefära och sockerärter | Recept från Köket.se Pensla laxen med sweet chili och strö över kokos. ) Under tiden laxen står i ugnen, skala och klyfta rödlöken i tunna klyftor www.koket.se
Thailändsk lax i ugn med kokosmjölk, lime och ingefära 1-2 msk fisksås. 700 g laxsida (gärna mittenbiten) 1 gul lök , tunt skivad 5 cm ingefära 2 klyftor vitlök 2 citrongräs 2 burkar kokosmjölk 2 röda chilifrukter, tunt skivade 1-2 msk fisksås 2-3 lime salt 100 g cocktailtomater 200 g ostronskivling 1 kruka koriander jasminris till servering www.koket.se
Sesampanerad lax med ponzumajonnäs och krispig sallad Ponzumajonnäs1,5 dl majonnäs 1 limefrukt, rivet skal och pressad saft 1 msk japansk soja 2 tsk färsk ingefära, riven. Sallad3 msk japansk soja 1 msk sesamolja 2 msk risvinäger 1 msk strösocker 1 klyfta vitlök, riven 1 msk gochugaru (koreanskt chilipulver) 10 cm rättika 0,5 gurka 3 salladslökar 1-2 kruka krispsallad. Lax4 laxfiléer, à 150 g 2 msk japansk soja 4 msk sesamfrön, vita och svarta neutral rapsolja, till stekning www.koket.se
Ugnsbakad torsk med färskoströra och couscous Torsk med färskoströra4 bit torskrygg (à ca 125 g) 200 g färskost 1 klyfta vitlök 5 soltorkade tomater i olja 1 kruka basilika salt peppar www.koket.se
Sojamarinerad lax med sesambroccoli Riv ingefära, blanda den med soja och honung och lägg på ett fat. Låt marinera medan riset kokar och tillbehöret förbereds www.koket.se
Crispy fish tacos med mango- och avokadosalsa Koka upp ättika, socker, salt, svartpeppar och vatten i en kastrull. Skiva rödlöken med en mandolin och häll över den varma vätskan i en burk www.koket.se
Zeinas koreanska lax med sojastekt broccoli 800 g laxfilé 2 msk sesamfrön 2 salladslökar. 1Sås1 klyfta vitlök ca 3-4 cm färsk ingefära ca 0,75 dl japansk soja 0,75 dl vatten 2 msk farinsocker 2 msk chilisås 2 tsk majsstärkelse www.koket.se