Boken kommer som titeln antyder att innehålla klassiska goda recept på husmanskost anpassat till fastedagarna, nu kan du alltså äta helt vanlig mat som du gillar och är van vid även när du fastar
Blanda ihop alla ingredienser till en ganska så lös smet medan stekpannan värms upp. Forma ägg stora bollar och lägg dem i den heta stekpannan och platta till med fingrarna så att det formas lagom stora medaljonger
Perfekt bjudmat. Efter halva tiden så lägg i även tomaterna och fetaosten (bryt den i bitar). Grekisk pytt i panna med kyckling6-8 port3-5 kycklingfileér2-3 paprikor1-2 rödlökar1 ask körsbärstomaterpotatisfetaostMarinad1-1,5 dl olivolja1-2 msk soja2-3 pressade vitlöksklyftor1-2 tsk sambal oeleksalt och pepparSkär kycklingfiléerna i ganska stora strimlor. 1 ask körsbärstomaterpotatisfetaost
Egengjord rödbetssallad. Rödbetssalladen har en given plats på julbordet. Många äter nog rödbetssallad till sylta men för mig hör den ihop med ansjovisrullen, Janssons frestelse och köttbullarna
Jag kokade upp en god glutamatfri grönsaksbuljong och lät broccoli och purjo koka i den. Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen
Idag blir det ett kort och snabbt inlägg på nåt som är mycket gott och nyttigt. Grönkålsallad med juliga smaker iform av grönkål, apelsin, valnötter, granatäpple och äpple