Om pappa hade bakat är jag säker på att han använt det gulgröna guldet även då, men nu är han inte av den kakälskande sorten och därför känner jag som god dotter ett ansvar att plocka upp stafettpinnen och föra familjearvet vidare in i sötebrödsvärlden
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smörblandningen. 3 tsk bakpulver . Häll smeten i en långpanna kläd med bakpapper, ca 25×35 cm. 3 tsk bakpulver
Lägg degen i bullformar på en plåt under en bakduk. Knåda för hand i ca 10 minuter eller i maskin tills degen känns smidig och inte längre fastnar på bakbordet. Låt jäsa under bakduk i ca 50 min
I söndags var det Kanelbullens dag och jag varvade utearbetet i trädgården med bullbak. Jag lyxade till bullarna lite och fyllde dom med både kanel, rivet äpple och mandelmassa vilket gjorde dom saftiga och goda
Jag använde en vanlig ugnsform från Le Crueset då jag ej har någon bakform i bra storlek. I en tredje skål, sikta ner kokosmjöl och bakpulver så det inte blir några klumpar
Häll ut den lite lösa degen på mjölat bakbord. Låt svalna på galler under bakduk. 1 tsk bakpulver. Ca 1-2 dl glutenfri mjölmix till utbakning. Rör ner bakpulver och 6 1/2 dl glutenfri mjölmix och arbeta degen ordentligt med degkrokar i minst 10 minuter. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter. Nagga och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. 1 tsk bakpulver. Ca 1-2 dl glutenfri mjölmix till utbakning
Blanda försiktigt ner mjöl och bakpulver. 2 äppel125 g rumsvarmt smör1,5 dl socker3 ägg2 dl vetemjöl1 tsk bakpulver75 g björnbär, färska el frysta och upptinade50 g hackad sötmandelGarnering1,5 tsk mald kanel2 msk råsocker25 g kylskåpskallt smörBörja med att skala äpplena och kärna ur dom
Smörj en panna 20x30 cm (långpanna i nödfall), strö över lite mjöl. Skala och kärna ur äpplena och skär de i klyftor, pressa över citronsaften så de inte mörknar
Jag bakade en äppelkaka i helgen och här kommer receptet. jag bakade i en liten långpanna. 2 tsk bakpulver. Hällde smeten i en bakplåtsklädd form efter det tryckte jag formen full med äppelbåda med skalet på strödde över kanel och socker och in i ugnen på 175 grader i ca 25-30 min. 2 tsk bakpulver
Blanda ner mjölk, ägg och mjölet blandat med bakpulvret och vaniljsockret. 100 gram smör/margarin, rumsvarmt3 dl strösocker3 dl mjölk1 ägg7 dl vetemjöl4 tsk bakpulver4 tsk vaniljsockerTopping200 gram smör/margarin, rumsvarmt2 dl strösocker3 dl havregryn4 tsk kanelSätt ugnen på 225 grader. Fördela degen jämnt på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm
Något fikabröd fanns dock tyvärr inte hemma så det var läge att baka lite, wohoo. 2 tsk bakpulver. Vänd därefter ner de torra ingredienserna och häll ner smeten i en bakplåtspappersklädd form, min är ca 25×35 cm. 2 tsk bakpulver