En väldigt god gratäng färdig att ätas som den är eller tillsammans med pasta, ris, bulgur etc. En härligt krämig sås med ostsås tillsammans med kassler och purjolök
Så otroligt enkel och supergod rätt. Såsen är verkligen en favorit och du måste verkligen prova den. Om man vill göra det extra lätt för sig gör du den som en gratäng istället där du kokar ihop såsen och sedan häller den i en form med råa kycklingfiléer, varefter du tillagar allt i ugnen tills kycklingen är färdig
Vad bjuder man på när det kommer fem småttingar i åldern 1 – 1,5 år och deras föräldrar. Det ska “bara” vara en enkel lunch och det ska dessutom gå snabbt att fixa till
Vispa samman ägg, vätska, salt, peppar. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och häll i smeten. Hetta upp äggröran försiktigt på mycket svag värme och rör hela tiden mot botten med en trägaffel
Hacka ihop smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg i en form som är 24 cm i diameter