Gräddstuvad spenat Ta fram den djupfrysta spenaten och låt tina • Krama ur eventuell vätska • Fräs den finhackade vitlöken – eller schalottenlök om du inte gillar vitlök – i smöret • Tillsätt spenaten och rör om • Slå på grädden och låt puttra i några minuter • Riv citronzesten över • Smaka av med salt och peppar och servera direkt
Det är något speciellt med såna här one-pot pasta recept. Pastan blir så krämig och smakrik och det är väldigt enkelt och smidigt att göra allt i en och samma panna
Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär moroten i tändsticksstrimlor. Riv vitlöksklyftan. Fräs purjolök, morot och vitlök i en gryta med matfett i ca 3 minuter
Det här är en väldigt uppskattad kycklingrätt som jag gjort flera gånger i olika varianter. Att tillsätta bacon ger bra sälta och kräver egentligen inte så mycket extra kryddor även om jag gillar att "hotta" till det lite med chili och vitlök