Surdeg

Surdeg

  • 4 Recept
Ännu godare med honung

Ännu godare med honung

}TURELIMPAN II, två stora brödDag 1, morgon/förmiddag75 g rågsurdegsgrund100 g rågmjöl200 g ljummet vattenBlanda i en bunke, sätt på ett lock eller plastfolie och låt stå i rumstemperatur i cirka 8 timmar. Dag 1, sen kväll300 g av morgonens surdegsblandninghela degen från tidig kväll60 g honung30 g saltHäll ner den nu bubbliga surdegen och honungen i bunken med vetemjölsdegen och blanda för hand. 75 g rågsurdegsgrund
Att rädda en surdeg

Att rädda en surdeg

Min vetesurdeg har tydligen tröttnat på mig. Nedan är en kort sammanfattning av de metoder jag hittat för att rädda min vetesurdeg
SURDEG

SURDEG

Det är dessutom många som frågat mig om det här med surdegsbakning & det är jätteroligt. Nu har min surdeg fått komma till många nya hem & ska få komma till många fler