Mat - Soppor

Mat - Soppor

Falsk hummersoppa

Falsk hummersoppa

700 g morot 4 dl vatten 1 tsk salt 1 gul lök 1,5 msk smör 1 msk vetemjöl 7 dl hönsbuljong 2-3 msk cognac 1,5 dl vispgrädde cayennepeppar (efter smak) vitpeppar (efter smak) dill, till garnering
Grundrecept redningar

Grundrecept redningar

Smör eller margarin. 1Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete. 1Vätska
Löksoppa på Maja Ivarssons vis

Löksoppa på Maja Ivarssons vis

3-4 gula lökar 1 msk vetemjöl 2 dl vitt vin (torrt) 1 l vatten 2 msk kalvfond 1 msk soja (ljus) 1 msk färsk timjan 1 lagerblad 1 baguette, i bitar 400 g Västerbottensost peppar salt olivolja (till stekning) smör (till stekning)
Chlodnik – kall polsk rödbetssoppa

Chlodnik – kall polsk rödbetssoppa

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 knippa(en) rödbetor , med blast 2 st västeråsgurka(or) 10 st rädisor 1 dl dill , hackad 2 msk gräslök , hackad 2 st ägg , hårdkokta 1 st vitlöksklyfta(or) 1 l Kefir 1 dl crème fraiche 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar Köp receptet