Den här tårtan är en vidareutveckling av den hjortronpannacotta jag bjöd på häromsistens. Den blev så uppskattad, att när jag sedan skulle ordna en liten fest för makens arbetskamrater i samband med att hans skulle sluta sitt jobb bestämde jag mig för att göra en pannacottatårta på liknande sätt
Den här veckan har jag varit ledig sedan nationaldagen så i fredags passade jag på att ta en liten runda på stan, fick gratis sminkning på Body shop och så köpte jag även hem lite bakelser för att kalasa på
Vi hade lite kompisar över på en fika i helgen och vi bjöd på smörgåstårta och lite kakor. Eftersom det var hälften barn så bestämde vi oss för att göra godiskakor eller nonstopkakor med recept från en av D`s bakböcker
En lite annorlunda morotskaka som jag har kompletterat med krossad ananas. Dottern och jag var i London en långhelg 2007 och på ett café fick vi en fantastiskt god morotskaka och jag frågade vad som gjorde den så extra saftig och då blev svaret ananas
4 portioner. Chokladparfait. Hacka chokladen och smält den i mikrovågsugn eller i vattenbad. Koka undertiden socker och vatten tills det blir till en trög sockerlag
Häll tillbaka i kastrullen, tillsätt socker och värm under omrörning. Botten. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker i en bunke över vattenbad tills sockret smält
Den här tårtan såg jag först i ett inlägg på facebook från den fantastiska bloggen Matgeek, jag lusläste bloggen för att hitta receptet utan att hitta det