En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Värm ugnen till 175 grader. Sikta ned kakao, kokosmjöl, bikarbonat och salt i en liten skål. Värm smör, choklad och 100 ml Sukrin+ i en kastrull på låg-medel värme
God morgon. Ja, trots att jag är frisk igen har det inte blivit mycket bloggande de senaste dagarna. Jag skyller på högt tempo på jobbet på direkten och inte mycket spännande matlagning här hemma
Bakade en underbar kladdkaka igår som jag hittade recept på i tidningen Hembakat. Eftersom den har kanel och kardemumma i fudgen så blir det en ganska julig smak vilket jag gillar
Kladdkaka med mjuk chokladkola och kladdkakans dag. Idag är det kladdkakans dag, hurra för kladdkakan. Jag har gjort så många olika varianter men den här hör till en av mina favoriter
Hej. Va kul de ska bli med mello-finalen ikväll. Tycker de är ganska många bra låtar med i finalen i år jämfört med tidigare år så ikväll ska de bli kul att titta
Utan tvekan är detta den godaste kladdkakan som jag vet. Den är med apelsinsmak i originalet, men det hoppade jag över denna gången eftersom nu får det gå snabbt i köket när målaren är här
1. Blanda jordnötssmör, sirap och socker i en kastull och koka upp. 2. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt cornflakes, vaniljsocker och riven kokos