tildas kök ö vin

tildas kök ö vin

  • 87 Recept
Spenatfylld rödspätta med vitvinssås

Spenatfylld rödspätta med vitvinssås

Servera rödspättan med vitvinssås och pressad potatis. Lägg en klick smör och några spenatblad på skinnsidan av varje spättafilé
Fiskpaket med senapscrème

Fiskpaket med senapscrème

Börja med senapscrèmen. Fördelasmöret på arken. Skiva salladslöken fint. Fördelagrönsaker, grovhackat kryddgrönt, kapris och smör på fisken
Fiskpaket på grillen

Fiskpaket på grillen

Skölj, snitta och strimla purjon. Lägg på fisk, en klick smör samt salt och peppar. Öppna paketen och klipp över lite dill
Lutfisk

Lutfisk

Skölj lutfisken och lägg den i rikligt med kallt vatten över natten. Följ sedan instruktionerna på förpackningen
Gammeldags stek med gräddsås

Gammeldags stek med gräddsås

Salta och peppra steken och bryn den i smöret. Smaksätt med svartvinbärsgelé och soja. Fräs grönsaker, lök, vitlök och lägg dem i en form tillsammans med köttet
Lövbiff med sting

Lövbiff med sting

Skär köttet i tunna strimlor. Bryn dem i smör. Lägg överköttet i en traktörpanna. Tillsätt övriga ingredienser
Korvgryta med äpple, lök och curry

Korvgryta med äpple, lök och curry

Är det fler än jag som kommer ihåg den här grytan från högstadiet och hemkunskapen. Jodå saker för riktigt längesen kommer jag ihåg
Korvgryta med rotsaker

Korvgryta med rotsaker

Otroligt vackert, men läste däremot att det skulle snöa idag vilket ju vore lite typiskt. Här kommer ett recept på en god värmande korvgryta som passar bra till kalla vinterdagar
Flygande Jacob

Flygande Jacob

4 4 kycklingfiléer 1 tsk olja 1/2 tsk salt 1 krm peppar 140 g tärnat bacon 1 banan 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl chilisås 4 port ris, gärna basmatiris 1 dl saltade jordnötter Lägg till i inköpslistanTrött på att irra runt i butiken
Morbergs skånska kalops

Morbergs skånska kalops

Bryn i smör och olja i en stekpanna tills bitarna fått färg. Bryn lite i taget så att det inte börjar koka i stekpannan
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Arla Köket® Smör-&rapsolja. Gör så här Skär köttet i bitar och bryn det runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna
Tournedos med portvinssås och rotfruktsragu

Tournedos med portvinssås och rotfruktsragu

Pudra övermjöl, blanda väl och späd med vin och buljong i omgångar under uppkok och vispning. Bryn dem hastigt runt om i välbrynt smör i het panna, salta och peppra
Kyckling med ris och curry

Kyckling med ris och curry

Blanda det avsköljda basmatiriset med vatten och salt i en kastrull. Slå i soyan och curryn i stekpannan, pensla kycklingen med detta och häll sist över allt på kycklingen
Kyckling med cumberlandssås

Kyckling med cumberlandssås

Lägg över fågeln i en stekgryta. Slå såsen över. Vill man servera fågeln kall, låter man såsen kallna för sig, så att den kan vispas upp innan serveringen
Jennies helstekta kyckling

Jennies helstekta kyckling

Smält smör och rör sedan i mango chutney, pressad vitlök, limesaft och soja. Köttsaften ska vara genomskinlig om du sticker i kycklingen