stuvnigar

stuvnigar

Svampstuvning

Svampstuvning

ca 400 g svamp färsk eller på burk t. ex. kantareller, champinjoner 2-3 msk smör 2,5 msk vetemjöl 1,5 dl vispgrädde 1,5 dl mjölk eller  1,5 dl vispgrädde 0,5 tsk salt 1 tsk soja 0,5 krm finmalen vitpeppar ev
Vitkålsstuvning med stekt fläsk

Vitkålsstuvning med stekt fläsk

Ingredienser Portioner. 4 1/2 vitkålshuvud (1/2 vitkålshuvud motsvarar ca 500 g) 2 dl crème fraiche 1 krm svartpeppar 1 tsk salt 1 dl hackad persilja 400 g rimmat fläsk Lägg till i inköpslistan
Stuvad vitkål med Bratwurst

Stuvad vitkål med Bratwurst

Skär bort stocken från vitkålen. Skär vitkålen i ca 2 cm stora bitar. Smält smöret i en gryta och lägg i kålen
Stuvad blomkål

Stuvad blomkål

500 gram blomkål. 13 msk smör. 14 msk vetemjöl. 14 dl mjölk, standard. 13 msk grädde. 12 krm salt. 10,5 krm vit- eller svartpepparStuvning