Avnjut med knaperstektfläsk och en kall öl om du är sån. stektfläsk. 1 st blomkålshuvud i mindre bitar 3 st morötter i mindre slantar 2 st nävar gröna bönor i bitar 6 dl gräddmjölk (hälften hälften) 3 msk smör 3 msk vetemjöl salt socker svartpeppar Lite malen muskot stektfläsk
3 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 msk smör En nypa socker 4 dl matlagningsgrädde Salt Nymald vitpeppar Fläsk. 400–500 g rimmat sidfläsk i skivor Lite smör till stekning Garnering
Stek fläsket i smör i stekpanna så det får en fin krispig yta. 300 g rimmat fläsk. 300 g rimmat fläsk 2 dl mjölk 1 dl grädde 1 gul lök 1,5 msk mjöl 1,5 msk smör salt peppar socker
Skiva fläsket tunt och bred ut det på ett eldfast fat. Vänd fläskbitarna och ställ in igen 5-10 minuter. 200-300 g rimmat stekfläsk. 200-300 g rimmat stekfläsk 1-2 msk flytande honung Stuvning 4 dl kokta grönsaker 2 msk smör 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 2 msk dijonsenap Salt Peppar
4 3 msk smör eller margarin 1 spetskålshuvud salt och peppar 2 svenska äpplen t ex Gravensteiner 1 rödlök 1 1/2 dl äppelcider 1 1/2 dl vatten 1/2 hönsbuljongtärning 0,8 msk maizena majsstärkelse 2 dl frysta ärter 1/2 dl grovhackad persilja 600 g skivat rimmat sidfläsk Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera fläsket med kokt potatis, löksås och råkostsalladen. 4 Hetta upp en stekpanna och stek fläsket tills fin stekyta på båda sidor. 500 g rimmat fläsk
Skär bort eventuell svål och skär fläsket i två centimeter breda strimlor. Stek fläsket knaprigt i sparsamt med olja i en stor stekpanna eller traktörpanna