Varva alla ingrediensernai en burk och slå över den kalla lagen. Brantevikssillen är en populär sill och många hittartill bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdiginläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Varva sillen med grönsakerna i en burk. Skölj silleni kallt vatten och låt rinna av. Instruktioner. Koka upp lagen och rör om tills sockret har lösts upp
Varva sillfiléern och sockerröran i en kruka eller glasburk och låt stå i ett dygn. Brantevikssillen härstammar härifrån och sägs vara Skånes sillacademies paradnummer
IngredienserPortioner. 6 Matjes på sked 200 g klassiskmatjessill 3 ägg 1 silverlök 100 g smör (tillstekning av lök och att bryna) 2 dl crème fraiche 2 msk hackad gräslök 50 g prästost Sillpotatis 6 små mandel- eller färskpotatisar 1 dl crème fraiche 1 citron 1 liten rödlök 240 g valfrisill (t ex fransk löksill eller ingefära & lime) ca 1 msk små dillkvistarSilltaco 420 g 5-minuterssillifiléer ca 4 mediumtortillabröd 1 litet romansalladshuvud eller gemsallad 50 g smörgåskrasse 1 liten gurka srirachamajonnäs Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5. - Rabatt Arla 500 g Mer info Ladda kupong
Varva sillfiléerna och lök i en ren burk med tätslutande lock. Blanda ner sillbitarna. Lägg i en kastrull tillsammans med socker, vatten, lagerblad och ättikssprit