Spara buljongen till rotmos och att ha till servering. Rotmos. Servera rotmoset vid sidan och stark senap till samt extra buljong från koket av oxbringan i en skål
Rotmos. Skala kålroten och morötterna till rotmoset och skär dem i mindre bitar. Värm fläskläggen innan du serverar den med rotmos och några olika sorters senap
Servera fläskläggen i grova bitar med rotmos och senapskräm. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 750 g fläsklägg 1 gul lök 1 morot 6 kryddpepparkorn 6 vitpepparkorn 2 lagerblad Rotmos
Rotmos. Rotmos. 1-1 1/2 kg lättrimmad fläsklägg 5 vit- och 5 kryddpepparkorn 1 medelstor gul lök Rotmos 1 stor eller 2 mindre kålrötter ca 1 kg Fläskspad 5 medlestora potatisar mald vitpeppar mald kryddpeppar salt
4 ca 2 1/2 kg rimmat fläsklägg med ben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 Fläsklägg 1 gul lök 1/2 morot ca 1200 g benfri rimmad fläsklägg 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad Rotmos 350 g morötter 150 g kålrot 250 g potatis 3 dl buljong från fläskläggen salt Buljong till servering 3 dl buljong från fläskläggen 2 msk grov skånsk senap 40 g smör 1 dl hackad kruspersilja Till servering grovkornig senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ingredienser Portioner. 4 500 g värmlandskorv eller köttkorv 400 g mjölig potatis 100 g morötter 100 g kålrötter ca 2 dl mjölk 2 msk smör salt vitpeppar 1 gul lök 10 vitpepparkorn 4 lagerblad 1 msk salt senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ingredienser Portioner. 4 1 stor kålrot 2 morötter 6 medelstora potatisar 5 dl vatten eller grönsaksbuljong (tärning + vatten) salt 5 vitpepparkorn och kryddpepparkorn 1 1/2 msk smör eller margarin salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen