rotmos

rotmos

  • 15 Recept
Kokt rimmad oxbringa med rotmos

Kokt rimmad oxbringa med rotmos

Spara buljongen till rotmos och att ha till servering. Rotmos. Servera rotmoset vid sidan och stark senap till samt extra buljong från koket av oxbringan i en skål
Per Morbergs fläsklägg med rotmos

Per Morbergs fläsklägg med rotmos

Rotmos. Skala kålroten och morötterna till rotmoset och skär dem i mindre bitar. Värm fläskläggen innan du serverar den med rotmos och några olika sorters senap
Rotmos

Rotmos

salt bacon till sött rotmos. För 4 pers. Skala o grov hacka 1 bit kålrot , 10 cm palsternacka o 8 potatisar
Fläsklägg med rotmos

Fläsklägg med rotmos

Servera fläskläggen i grova bitar med rotmos och senapskräm. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 750 g fläsklägg 1 gul lök 1 morot 6 kryddpepparkorn 6 vitpepparkorn 2 lagerblad Rotmos
Fläskägg med rotmos

Fläskägg med rotmos

Rotmos. Rotmos. 1-1 1/2 kg lättrimmad fläsklägg 5 vit- och 5 kryddpepparkorn 1 medelstor gul lök Rotmos 1 stor eller 2 mindre kålrötter ca 1 kg Fläskspad 5 medlestora potatisar mald vitpeppar mald kryddpeppar salt
Rotmos

Rotmos

6 port. 2 kålrötter. 4 stora morötter. 7 medelstora potatisar. Vatten så det täcker allt. 2 grönsaksbuljong, tärning
Rotmos – recept

Rotmos – recept

Skala kålrot och morötter och skär i bitar. Koka i vatten under lock, tillsammans med buljongen, cirka 20 minuter
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

4 ca 2 1/2 kg rimmat fläsklägg med ben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

4 Fläsklägg 1 gul lök 1/2 morot ca 1200 g benfri rimmad fläsklägg 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad Rotmos 350 g morötter 150 g kålrot 250 g potatis 3 dl buljong från fläskläggen salt Buljong till servering 3 dl buljong från fläskläggen 2 msk grov skånsk senap 40 g smör 1 dl hackad kruspersilja Till servering grovkornig senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Korv med rotfruktsmos

Korv med rotfruktsmos

Ingredienser Portioner. 4 500 g värmlandskorv eller köttkorv 400 g mjölig potatis 100 g morötter 100 g kålrötter ca 2 dl mjölk 2 msk smör salt vitpeppar 1 gul lök 10 vitpepparkorn 4 lagerblad 1 msk salt senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Rotmos

Rotmos

Ingredienser Portioner. 4 1 stor kålrot 2 morötter 6 medelstora potatisar 5 dl vatten eller grönsaksbuljong (tärning + vatten) salt 5 vitpepparkorn och kryddpepparkorn 1 1/2 msk smör eller margarin salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen