revben

revben

  • 30 Recept
Leilas godaste revbensspjäll

Leilas godaste revbensspjäll

Koka revbensspjäll. Salta vattnet väl, annars smakar inte revbensspjällen något. Koka revbensspjällen långsamt i vatten tillsammans med grönsakerna tills de blivit möra och köttet nästan faller av benen
Revbensspjäll med julmustglaze

Revbensspjäll med julmustglaze

6-8 Glaze 3 dl julmust 3 krossade enbär 1/2 dl japansk soja 1 kanelstång 3 nejlikor 1 stjärnanis 1/2 tsk chiliflakes 1/2 dl honung eller ljus sirap 1 msk riven ingefära ca 1 1/2 kg tjocka revbensspjäll 1 1/2 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Långkok: revbenspjäll i rödvin

Långkok: revbenspjäll i rödvin

tjocka revbensspjäll, minst 1,5 kg2 gula lökar, grovhackadeen burk mutti körsbärstomater4-5 dl rött vin5-10 vitlöksklyftor3 lagerblad2 msk worchestersåsOm du använder en lergryta sätt den i kallt vatten 30 minuter innan användning, annars kan det finnas risk att den spricker. Jag hade mina revbensspjäll i ugnen i ca 3-4 timmar. tjocka revbensspjäll, minst 1,5 kg
Revbensspjäll med glaze på julmust

Revbensspjäll med glaze på julmust

Revbensspjäll med glaze. Skär revbensspjällen i bitar. Koka revbensspjällen i saltat vatten i vatten 2-3 timmar tills köttet är mört. revbenen i 225°C i ugnen tills dom fått fin färg och krispig yta. 1,2 kg tjocka revbensspjäll. Revbensspjäll med glaze 1,2 kg tjocka revbensspjäll 2 dl julmust 0,5 dl soja 50 g färsk ingefära 4 st nejlikor 1 dl ljus sirap 2 st stjärnanis 0,5 st urkärnad chili
Möra grillade Revbensspjäll

Möra grillade Revbensspjäll

Ta upp revbenen på skärbräda och låt svalna. Koka upp vatten i en stor kastrull. Klyfta löken och skala vitlöken
Kinamarinerade revben

Kinamarinerade revben

800 g tunna revben 2 ½ dl buljong 2 msk råsocker 2 msk honung 2 pressade vitlöksklyftor 5 cm ingefära 2 msk soja 2 msk tomatpuré
Per Morbergs honungsglaserade revbensspjäll

Per Morbergs honungsglaserade revbensspjäll

1,5 kg tjocka revbensspjäll. 1,5 kg tjocka revbensspjäll. Dag 1. Blanda socker, honung och vinäger till marinaden i en kastrull och värm upp under omrörning